Pajari viides uuden auton debyyttikilpailussa

28.1.2024 / 18:38

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaisen Printsport Racingin Toyota GR Yaris Rally2:lla kilpaillut Sami Pajari sai kunnian olla ensimmäinen, joka starttasi ensimmäisenä kyseisellä autolla kilpailuun.

Monte Carlon MM-rallissa ei tällä kertaa nähty suomalaiskuljettajia Rally1-autoissa, joten katseet kääntyivät Rally2-luokan kalustolla ajaneeseen kaksikkoon Sami Pajari – Enni Mälkönen.

Torstai-iltana käynnistynyt ralli oli tänä vuonna yllättävän kuiva olosuhteiltaan, mutta helposta rallista ei voida puhua. Varjopaikoissa useasti on jäätä ja mutkissa oikominen nostaa asfaltille mutaa, joka ei pitoa tietenkään lisää.

Kilpailun kaksi avauspätkää sujuivat suomalaisparilta varsin mallikkaasti ja kuljettaja oli tässä kohtaa tyytyväinen.

– Kiitokset Toyotan suuntaan hyvästä autosta. Pätkät olivat konstikkaita ja sinne muutama yllättäväkin kohta mahtui sekaan joissa tuli otettua varovasti. Kokonaisuutena kuitenkin positiivinen startti.

Perjantain kuuden erikoiskokeen koitos sisälsi kaksi kolmen erikoiskokeen rypästä. Jo heti aamusta nähtiin, että liukkaus yllätti MM-sarjan kärkipään kuskit. Pajarin autokunnassa riskitaktiikan sijaan valittiin tärkeimmäksi suunnitelmaksi ottaa uudesta autosta kaikki kokemus talteen niin itselle kuin kehitystyötä varten tiimille.

– Monissa paikoissa voisi tulla rohkeammin. Auto ei ole kuitenkaan säädöiltään aivan täysin kohdallaan syvissä leikkauksissa, joten koitetaan parantaa tilannetta päivähuollossa, mietti Pajari.

Kokonaisuutena perjantai sujui varsin kohtuullisesti ja Pajarin autokunta oli sementoinut paikkansa viidentenä ja vastaavalla kalustolla ajavista autokunnista selkeästi ykköseksi. Yötauolla autoon tehtiin jälleen muutoksia.

Lauantain avaus tuli vielä tunnustellen ja kokonaistilanteessa sijoitus putosi yhden pykälän, mutta päivän toisella erikoiskokeella väliajat kertoivat jo vauhdin olevan selkeästi lähempänä luokan kärkeä. Erikoiskokeen loppupäässä puhkesi oikea takarengas ja se verotti siihen asti hyvin sujuneen erikoiskokeen tulosta. Ennen päivähuoltoa ajettu kolmas erikoiskoe oli osoitus auton ja kuljettajan potentiaalista; tuloksena oli toiseksi nopein aika vain 0,9 sekuntia pohja-ajasta jääneenä.

– Tehtiin muutoksia vakaajiin ja iskareiden säätöihin ja ne tuntuivat toimivan, kertoi Pajari kohentuneesta vauhdistaan.

Iltapäivällä sama kolmen erikoiskokeen rypäs ajettiin uudestaan, mutta aivan samaa lentoa ei kuljettaja saanut aikaan. Osaltaan tähän varmasti vaikutti se, että toisella kierroksella leikkauskohdissa oli likaa enemmän.

– Testaamista ja opiskelua on pitkälti ollut. Jotkin osuudet tulee ihan mallikkaasti, mutta mutapaikoissa on vaikea löytää riittävää itseluottamusta, tiivisti Pajari lauantain antia.

Sunnuntain kolmelle erikoiskokeelle ei olisi suunnitelmissa ultimaattisia urotöitä, vaan tuoda auto ehjästi maaliin. Olosuhteiden puolesta sunnuntaillekin oli vielä kaikkea tarjolla; jäisiä laikkuja, kosteaa asfalttia, mutaa, kuivaa pölyä sekä aurinkoa. Luokan voittotaistoa lukuun ottamatta WRC2-luokan sunnuntai oli varsin seesteinen, sijoituksia ei kolmen kärjen ulkopuolella juurikaan vaihdeltu. Pajarin autokunta toteutti agendaansa tarkasti, siis turvallisesti maaliin.

– Paljon opittiin uudesta autosta sekä tämän kisan metkuista. Ensimmäistä kertaa Rally2-autolla Montessa ja oltiin viides, joten ihan mukiinmenevä suoritus siinä mielessä. Uskon että saimme viikonlopusta paljon hyvää dataa ja ideoita jatkokehitykseen. Tästä kehitytään yhdessä eteenpäin. Kiitän kaikkia, jotka ovat meitä tukeneet ja osoittaneet kiinnostusta tähän projektiin tämänkin viikonlopun aikana, Pajari summasi kauden avausta.

– Autoa säädettiin oikeastaan koko ajan johonkin suuntaan, joten se ei kovin pitkää aikaa ollut samanlainen missään vaiheessa kisaa. Sami pysyi hyvin tyynenäja pystyi mukautumaan muutoksiin, joita kulloinkin tehtiin. Aika liuta asfalttispesialisteja jäi taakse, joten suoritusta voidaan monilta osin pitää onnistuneena, Printsportin tiimipäällikkö Eero Räikkönen kommentoi avausviikonloppua.

Lähde: Sami Pajarin tiedotus


Facebook kommentit