MOTORSPORT

Pajarille komea seitsemän suora, Joona kärsi rengasrikon – “Huikea suoritus”

Viron MM-rallissa junioreiden ykkösnimi perjantaina oli Sami Pajari.

Aivan kuten rallin junioreiden MM-sarjan tiedote sen osuvasti perjantaina otsikoi, “Pajari johtaa lähes täydellisen päivän jälkeen”. Junioreiden MM-pistekakkosena Viron MM-ralliin startannut Sami Pajari oli nopein torstaina ajetulla kilpailun avauserikoiskokeella ja lahtelaisen pätkäpohjien tehtailu sai jatkoa perjantaina, kun ensimmäisen pitkän ajopäivän kahdeksasta erikoiskokeesta kuusi meni Pajarin nimiin.

– Yritimme päästä täydelliseen päivään vauhdilla, joka tuntuisi sopivalta. Vauhdit täällä ovat uskomattoman kovia, joten marginaalia virheisiin ei juurikaan ole ja tähän mennessä emme ole virheitä tehneetkään. Mielestäni meidän pitää katsoa kokonaistilannetta, eikä vain pätkäkohtaisia tuloksia. Jon (Armstrong) on melko lähellä meitä, joten luvassa on varmasti vielä hyvä taistelu ja lauantaista tuleekin mielenkiintoinen päivä, Pajari kommentoi JWRC:n tiedotteessa.

Pajarin suorituksen arvoa nostaa se, että hän ajoi seitsemän pohja-aikaa peräkkäisillä erikoiskokeilla, ensimmäisestä erikoiskokeesta seitsemänteen. Suoritus, jota myös junioreiden MM-sarjan manageri Maciej Woda intoutui hehkuttamaan.

– Seitsemän peräkkäistä pohja-aikaa, todella huikea suoritus! Ja junioreiden MM-sarjassa tuo on jotain sellaista, mihin on oikeasti vaikeaa yltää, Woda korosti.

Perjantain kahdella viimeisellä erikoiskokeella nopeinta vauhtia piti kokonaistilanteessa toisena oleva Armstrong, joka on jäänyt Pajarista 12,9 sekuntia. Kolmantena oleva Martin Koci puolestaan on jäänyt kärjestä jo 36,3 sekuntia. Isäntämaan Robert Virves avasi kilpailun hyvin ja oli kahden erikoiskokeen jälkeen kolmantena, mutta vetoakselin hajottua virolaisen kilpailu oli ohi.

Lauri Joona puolestaan oli kokonaistilanteessa kuuden erikoiskokeen jälkeen neljäntenä, 31,4 sekunnin päässä Pajarista ja 12,5 sekuntia kolmannesta sijasta. Rengasrikko seitsemännellä erikoiskokeella pudotti sijoituksen kuitenkin viidenneksi ja kun toiseen rengasrikkoon ei iltapäivän viimeisillä erikoiskokeilla ollut varaa, varovainen ajo pudotti Joonan kauas kärjestä. Yötauolle saavuttaessa Pajarin ja Joonan välinen aikaero oli minuutin ja 45,7 sekuntia.

– Oikea takarengas hajosi. Ei osunut mihinkään, yhtäkkiä suoralla alkoi vaan tuntumaan, ettei kaikki ole kohdallaan. Ajettiin noin seitsemän kilometriä tyhjällä renkaalla, vaihdettiin rengas ja matka jatkui. Ei vaan ole enää varapyöriä jäljellä, eli nätisti tarvii ajaa, Joona kommentoi Facebook-sivullaan.

Ensimmäistä MM-ralliaan ulkomailla ajava Toni Herranen ei junioreiden MM-pisteistä tässä kilpailussa taistele. Herrasen pääpaino oli Estonian Junior Challenge -sarjan osakilpailuissa, joista ensimmäinen käsitti torstain ja perjantain erikoiskokeet ja toinen osakilpailu puolestaan lauantain erikoiskokeet. Ensimmäisestä osakilpailusta ei menestystä tullut, sillä Herranen joutui keskeyttämään kuudennella erikoiskokeella ja syy sama kuin Virvesillä: vetoakseli.

Viron MM-rallissa lauantain ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 132,86 kilometriä.

JWRC-luokan tilanne 9/24 ek:n jälkeen

1) Sami PajariMarko Salminen (Ford) 1.17.35,5
2) Jon Armstrong-Phil Hall GBR/GBR (Ford) + 12,9
3) Martin Koci-Petr Tesinsky SVK/CZE (Ford) + 36,3
4) Martins Sesks-Renars Francis LAT/LAT (Ford) + 49,9
5) Lauri JoonaMikael Korhonen (Ford) + 1.45,7
6) Raul Badiu-Rares Fetean ROM/ROM (Ford) + 2.14,1
7) William Creighton-Liam Regan IRL/IRL (Ford) + 2.45,0
8) Robert Virves-Sander Pruul EST/EST (Ford) + 1.10.04,4

Pajarin keskinopeus: 100,4 km/h
Pohja-ajat: Pajari 7, Armstrong 2

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet, Facebook

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com