MOTORSPORT

Pajuranta korkkasi ratakauden Italiassa: “Vauhti oli ihan hyvää”

Juuso-Matti Pajuranta avasi kilpailukautensa tänä viikonloppuna Italian Misanossa Trofeo Nazionale Abarth -luokan avausosakilpailulla. Perjantain vapaissa harjoituksissa Pajuranta oli kakkonen vain 0,1 sekuntia Ruotsin Joakim Darbomia hitaampi. Lauantaina aamupäivällä viikonloppu jatkui aika-ajolla, jossa taistelu oli tiukkaa Pajurannan johtaessa vielä kolme minuuttia ennen loppua. Aika-ajosta tuloksena kuitenkin kolmas sija.

Ensimmäinen kilpailulähtö kaasuteltiin aurinkoisessa Misanossa lauantaina puolen päivän jälkeen, johon Pajuranta starttasi siis kolmantena. Lähdössä sastamalalainen haki jo ohitusta Cosimo Barberinista, mutta italialainen painoi hänet kuitenkin radalta ulos eikä ohitus onnistunut. Kärkikolmikko ajoi tiivissä nipussa alle sekunnin sisällä toisistaan, kunnes Pajuranta lähti hakemaan tosissaan ohitusyritystä Barberinista, joka oli peittänyt ajolinjan jo useampaan kertaan.

Sastamalalainen nousi kakkoseksi ja alkoi tavoittaa kärjessä ajanutta Darbomia, jonka auto lopulta hajosi kolme kierrosta ennen maalia radan ykkösmutkaan. Pajurannan ilo kärkisijasta oli lyhyt aikainen, kun hänen autonsa petti kaksi kurvia tämän jälkeen alatukivarren katkeamiseen ja tuloksena keskeytys.

Toiseen kilpailulähtöön Pajuranta starttasi ruudusta kymmenen, kun ensimmäisessä kilpailussa tuli valitettava keskeytys. Sastamalalainen onnistui startissa loistavasti ja nousi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailussa kolmanneksi ja toisella kierroksella jo kakkoseksi. Italian Barberini ohitti kuitenkin Pajurannan uudelleen vielä saman kierroksen aikana ja kolmannelle kierrokselle Pajuranta lähti jälleen kolmantena.

Barberini hidasti kuitenkin erikoisesti mutkassa, mikä pitäisi ajaa kaasu pohjassa ja sastamalalainen osui hieman hänen autoonsa kuitenkin sillä seurauksella, että italialainen pyörähti radalta ulos. Pajuranta jatkoi vahvaa menoaan ja nousi jo viidennellä kierroksella kilpailun kärkeen. Kuitenkin viisi kierrosta ennen maalia tuomaristo antoi varikon läpiajorangaistuksen tilanteesta Barberinin kanssa ja Sastamalan mies tippui kuudenneksi. Ruutulipulla Pajuranta oli kuitenkin kolmantena ja kuittasi myös kilpailun nopeimman kierrosajan nimiinsä.

– Vauhti oli ihan hyvää koko viikonlopun, mutta nyt oli paljon epäonnea ja toisessa kilpailussakin tuomaristo antoi ensin varoituksen tilanteesta ja sitten lopussa yhtäkkiä vaihtoivat sen varikon läpiajorangaistukseksi, pettynyt Pajuranta kertasi.

Trofeo Nazionale Abarth- luokan kausi jatkuu seuraavaksi toukokuun alussa Italian Adrian radalla.

Lähde: Juuso-Matti Pajurannan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com