MOTORSPORT

Markus Palttalalle kahden vuoden diili BMW:n kanssa: ”Podiumista ajetaan”

Markus Palttala on tehnyt kahden vuoden sopimuksen GT-kilpailuista BMW:n kanssa. Autojätti sijoittaa kuskejaan parhaaksi näkemiinsä tiimeihin, ja Palttala ajaa nyt tehtaan tukemana saksalaisen Rowe Racingin väreissä.

Rowe Racing kilpailee BMW M6 GT3 –autolla. Palttalan ohjelma käsittää tässä vaiheessa julkistetut Blancpain Sprint ja Endurance –sarjat ja toukokuun lopussa ajettavan Nurburgringin 24 tunnin kilpailun. Lisäksi hän ajaa VLN-kisoja valmistelutesteinä Nurburgringin pääkilpailua varten.

– Nämä kilpailut ovat nyt selvät ja sovittu. Podiumista ajetaan, varsinkin kun olemme tehtaan tukema tiimi. Meillä on nyt hyvä sauma ja odotukset sen mukaiset, Palttala sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Nurburgringin kisa on saksalaisille autonvalmistajille ylivoimaisesti tärkein kilpailu GT-puolella. Siellä on iso luita huippukuskeja ja paljon tiimejä. Pro-tiimejä on kolmisenkymmentä, ja jokainen niistä voi voittaa. Meillä on hyvä paketti kasassa ja jokaisessa meidän autossa on hyviä kuskeja. Erityisen tyytyväinen olen omaan kuskinelikkoon. Pirun nopeita kuskeja ja hyviä jätkiä muutenkin. Meillä on nyt hyvä sauma, ja odotukset sen mukaiset.

Endurance-sarjassa Palttalan tallikaverina on Philipp Eng. Sprint-sarjassa Rowe Racing täydentyy Antonia Felix da Costalla, Tom Blomqvistilla ja suomalaiskuski Jesse Krohnilla. VLN:ssä ja Nurburgringin 24 tunnin kisassa kuskeja ovat Richard Westbrook, Nicky Catsburg, Marc Basseng, Maxime Martin, Alexander Sims ja Eng. Yksi kuljettajista nimetään ajamaan kahteen autoon, ja Rowella se on Sims.

– Nurburgring on Le Mansin jälkeen suurin kisa. GT3-ympyröissä on isoin kilpailu. Vähän on toki kahta mielipidettä, että onko Span 24 tärkeämpi, koska se on vain GT3-autoille. Nurburgringillä on mukana paljon muitakin autoja, ja se on aikamoinen sirkus. Mutta kuten sanottu, saksalaiselle automerkille se on se tärkein, Palttala sanoo.

Palttalan kilpailukausi on jo alkanut. Takana on kaksi VLN-starttia sekä yksi Blancpain-kisa. Blancpain-kilpailussa Italian Misanossa Palttalan tallikaverina ajoi Jesse Krohn, ja kaksikko oli seitsemäs. VLN:n avauskisa päättyi keskeytykseen viimeisellä kierroksella polttoaineen loputtua. Toisessa kisassa Palttalan autokunta oli viidestoista.

Le Mansin kilpailussa Palttalaa ei sen sijaan tänä vuonna nähdä.

– BMW ei ole mukana WEC-sarjassa (kestävyysajon MM). Le Mansiin otetaan mukaan oikeastaan vain WEC- ja IMSA- (USA:n kestävyysajosarja) tiimejä, eikä juurikaan enää muita näiden sarjojen ulkopuolisia projekteja. Viime vuonna oli Corvette-keikka lähellä, mutta tälle vuodelle ei ollut mitään puhetta Le Mansista.

Palttala on ajanut Blancpain-sarjaa aiemminkin, ja voittanut siellä tallimestaruuden, ollut kaksi kertaa kuljettajien kakkonen ja voittanut Spa 24 –kilpailun.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com