MOTORSPORT

Pasma tuoreena tuplavoittajana Skotlantiin – “Todella upea viikonloppu Patrikilta”

Britannian Formula 4 -sarjan kauden kahdeksas kilpailuviikonloppu ajetaan tänä viikonloppuna Knockhillin radalla Skotlannissa. Arden Motorsport -tiimissä kilpailevalle Patrik Pasmalle edellinen osakilpailu Rockinghamissa oli lähes täydellinen, kun kolmesta kilpailulähdöstä oululainen voitti kaksi.

Paalupaikalta Rockinghamin radalla startannut Patrik Pasma, 18, johti molempia voittamiaan kilpailulähtöjä lähdöstä maaliin ja viikonlopun ensimmäisessä kilpailulähdössä hän kirjasi nimiinsä vielä nopeimman kierrosajankin. Uransa ensimmäisen F4-voiton jälkeen nähtiin palkintokorokkeella riehakkaasti tuulettava ja tyytyväinen voittaja.

– Oli jo aikakin! Tämä on ollut useasti niin lähellä ja nyt tuntuu kyllä tosi mahtavalta nousta korkeimmalle palkintokorokkeelle, Pasma kommentoi.

Arden Motorsportin tiimipäällikkö Ben Bloomfield oli erittäin tyytyväinen suomalaiskuskin saavutuksiin.

– Todella upea viikonloppu Patrikilta ja koko tiimiltä. Hänellä on ollut kyllä kauden aikana sen verran huonoa tuuria, joten loistavaa, että voitto viimein tuli, Bloomfield hehkutti.

Koko Rockinghamin kisaviikonloppu sujui Pasmalta erittäin hyvin. Perjantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa suomalaiskuljettaja oli toiseksi nopein jääden kärkiajasta ainoastaan kolme tuhannesosaa. Lauantain aika-ajoissa haettiin lähtöpaikkoja viikonlopun ensimmäiseen ja kolmanteen kisalähtöön ja ne molemmat kirjattiin siis Pasman nimiin.

Toisen kilpailulähdön lähtöruudukko muodostui ensimmäisen kilpailun tulosten perusteella ja kärjen osalta käänteisessä järjestyksessä. Pasma starttasi kisaan seitsemännestä lähtöruudusta ja nousi erinomaisen ajon jälkeen neljänneksi palkintosijoituksen jääden ainoastaan 0,3 sekunnin päähän.

– Olisihan sitä voinut vielä paremminkin sijoittua, mutta tuolta lähtöpaikalta pitää olla ihan tyytyväinen sijoitukseen. Saatiin kerättyä tärkeitä sarjapisteitä ja vielä kisan nopein kierrosaikakin, Pasma sanoi kisan jälkeen.

Sarjapisteissä Pasma on tällä hetkellä kuudentena. Britannian Formula 4 -sarjassa ajetaan kauden aikana yhteensä 30 kilpailulähtöä kymmenen kilpailuviikonlopun aikana. Seuraavaksi vuorossa on Skotlannissa sijaitsevalla Knockhillin radalla ajettava kilpailu tänä viikonloppuna.

– Loput radat on kyllä ihan suosikkeja joten uskon, että hyvä vauhti ja vire jatkuu myös seuraavissa kisoissa, Pasma päätti voitokkaan Rockinghamin viikonloppunsa.

Teksti: Patrik Pasman tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com