Patrik Pasman talvitauko jäi lyhyeksi – “Kilpailukykyinen tiimi ja auto”

28.1.2021 / 19:32
Patrik Pasma (Kuva: Asian F3 Championship / Gregory Heirman).

[ A- ] / [ A+ ]

Patrik Pasma osallistuu ensimmäisenä suomalaiskuljettajana Aasian Formula 3 -sarjaan, joka ajetaan nyt neljättä kertaa.

Patrik Pasman, 20, osalta talvitauko jäi lyhyeksi. Oululaisen osalta kilpailukausi 2020 kun päättyi vasta joulukuussa ja nyt edessä on uusi haaste, tammi-helmikuussa ajettava Aasian Formula 3 -sarja. Neljättä kertaa ajettavan sarjan historiasta ei aiemmilta kausilta suomalaisedustusta löydy, joten tältä osin Pasma tekee sinivalkoista Formula 3 -historiaa.

– Odotan innolla talvisarjan alkua. Meillä on hyvin kilpailukykyinen tiimi ja auto, joten voin keskittyä täydellisesti omaan tekemiseen ja mahdollisimman hyviin ajosuorituksiin ja sijoituksiin, Pasma sanoo tiedotteessaan.

Pasma sijoittui viime vuonna Formula Regional EM-sarjan loppupisteissä neljänneksi, voitettuaan kauden 11 viimeisestä kilpailulähdöstä neljä. Pasma nousi palkintopallille kauden aikana yhteensä kuusi kertaa. Aasian Formula 3 -sarja viedään läpi lyhyessä ajassa, alle kuukaudessa, ja sarjassa kilpaillaan FIA:n Formula 3 -säännöillä.

Kauden aikana ajettavat 15 kilpailulähtöä on jaettu viiteen osakilpailuun ja ne ajetaan kahdella eri radalla Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Dubaissa, sekä Abu Dhabissa. Mukana on kahdeksan tiimiä kuudesta eri maasta ja yhteensä 26 kuljettajaa. Pasma edustaa australialaista Evans GP -tiimiä yhdessä ranskalaisen Isack Hadjarin, britti Casper Stevensonin, sekä venäläisen Irina Sidorkovan kanssa, joka tänä vuonna tulee kilpailemaan myös W Series -sarjassa.

Ensimmäiset kolme kilpailulähtöä ajetaan tulevana viikonloppuna Dubai Autodrome -radalla.

 

 

Aasian Formula 3 kilpailukalenteri 2021

29.-30.01. Dubai Autodrome
04.-05.02. Yas Marina Circuit
06.-07.02. Yas Marina Circuit
12.-14.02. Dubai Autodrome
19.-20.02. Yas Marina Circuit

Seuraa kuljettajaa somessa! Kotisivut Facebook Instagram Twitter

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit