MOTORSPORT

Pehkosen huikea suoritus toi voiton Kauhajoella – “Ei olisi paremmin voinut sujua”

Tehokasta Mitsubishi Lanceria käskyttävä Toni Pehkonen oli nopein sunnuntaina ajetussa rallisprintin SM-sarjan osakilpailussa Kauhajoella.

Kauhajoella ajettiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä noin 3,2 kilometriä pitkällä asvalttiradalla. Rallisprintin SM-sarjan kauden neljännen osakilpailun voittanut Toni Pehkonen teki toisella kierroksella huiman, vajaan neljän sekunnin parannuksen aikaansa. Pehkosen voittoaika oli 2.00,92. Avauskierroksen jälkeen Pehkonen oli seitsemäntenä.

– Ei olisi kilpailu paremmin voinut sujua. Toiselle kierrokselle onnistuin saamaan jarrutuspaikat kohdalleen. Ensimmäisellä kierroksella olin vähän hukassa, jouduin vähän pumppailemaan kaasua ja jarrua, sanoi Pehkonen kilpailun jälkeen iloisena.

Mika Myllylä ajoi toiseksi jääden 0,65 sekuntia Pehkosen ajasta. Jari Lamminsivu oli kolmas, eroa tuli Pehkoseen 1,09 sekuntia. Myllylä ja Lamminsivu kilpailevat Pehkosen tavoin nelivetoisilla, turboahdetuilla Mitsubishi Lancereilla.

Rallisprintin SM-sarjassa pisteitä jaetaan luokittain. Ralliautoluokan voitti jälleen Tomi Tukiainen R5-luokan Skoda Fabialla. Neljän osakilpailun jälkeen Tukiaisella on koossa 47,5 pistettä ja hän johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla myöskin Skoda Fabialla kilpailevaan Janne Eroseen. Pehkonen on SM-sarjassa kolmantena 35,5 pisteellä.

Jarmo Suokko voitti kaksivetoiset. Takavetoisella BMW 316 Compactilla kilpaileva Suokko on voittanut useita kertoja Kauhajoella ja jälleen hän kiersi Aronkylän teollisuusalueella sijaitsevan radan nopeimmin. Suokon paras aika 2.06,10 syntyi toisella kierroksella.

– Päivä sujui hyvin. Vaihdoin tuumaa pienemmät renkaat autoon ja olin vähän epävarma miten auto kulkee pienemmillä renkailla. Mutta hyvinhän se sujui. Kauhajoen rata sopii minulle todella hyvin, olen aina voittanut täällä, kertoi Suokko tyytyväisenä.

Juha-Pekka Koivula oli BMW M3:lla kaksivetoisten toinen, hän jäi Suokolle 0,25 sekuntia. Kolmas kaksivetoisissa oli Toyota Starletilla kilpaileva Matti Alarautalahti. Hän jäi Suokosta 1,22 sekuntia. Kaksivetoisten SM-sarjassa johdossa on Jari-Matti Tiilikka (46,5 pistettä). Mika Lemmetti on toisena 43,5 pisteellä ja Pasi Jalonen kolmas 38,5 pisteellä.

Junioreiden nopein oli road racingistäkin tuttu Erkka Korpiaho. Toiseksi ajoi Niko Riikonen ja kolmanneksi Sami Kivioja. Nuorten luokan voitti Oskari Heikkinen, Patrik Goman oli toinen ja Walle Pajuoja kolmas. Kaisa Sistonen voitti naisten luokan. Toiseksi ajoi Leena Sutinen ja kolmanneksi Tiina Lassila. V1600-luokassa nopein oli Jere Pensas ennen Jyri Räsästä ja Marko Pessiä. Senioreissa voittajaksi ajoi Timo Malava, Jari Pehkonen ajoi toiseksi ja Lasse Hiihtola kolmanneksi.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com