MOTORSPORT

Pelkonen Legendsien jääradan Suomen mestari

Pasi Pelkonen kirkasti viime kauden pronssimitalin ajamalla Suomen mestariksi. Hopea meni viime kaudella mestaruuden voittaneelle Luka Nurmelle ja pronssi Nico Tikkiselle.

Jääradan SM-sarjassa ajettiin tällä kaudella neljä osakilpailua kahdella eri radalla; kausi alkoi Akaassa ja päättyi Ylivieskaan. Sarjan tasaisuudesta kertoo, että jokaisessa osakilpailussa oli eri voittaja. Ensimmäisen voitti Mikko Okkonen, toisen Nico Tikkinen, kolmannen Luka Nurmi ja viimeisessä voittoa juhli Pekka Savolainen.

Akaan kahden osakilpailun jälkeen sarjan kärki oli tasainen; Pekka Lehtola ja Pasi Pelkonen olivat tasapisteissä, kolmantena oli Tikkinen. Ylivieskan ensimmäisessä osakilpailussa Nurmi voitti, Pelkonen oli toinen ja nousua sarjataulukossa tehnyt Pekka Savolainen kolmas. Pelkonen kasvatti pistejohdon kymmeneen pisteeseen. Tikkinen nousi lauantaina toiseksi ja Akaan jälkeen viidentenä ollut Nurmi kolmanneksi tasapisteisiin Lehtolan kanssa.

Kauden viimeisessä startissa sisäradalta lähtenyt Pelkonen sai hyvän startin, mutta ulommalta radalta lähtenyt Savolainen ryntäsi kärkeen Pelkonen kannoillaan. Myös Jose-Niko Kantola oli iskussa ottaen kolmospaikan, perässään Nurmi, Teemu Laatikainen ja Pekka Lehtola, joka haki vimmatusti ohituspaikkaa edellään olevasta Laatikaisesta.

Savolainen hallitsi kauden viimeistä finaalia ajaen voittoon, Pelkonen tuli ruutulipulle toisena varmistaen mestaruuden. Kantola tuli maaliin kolmantena, aivan Pelkosen vanavedessä. Viimeisellä kierroksella Tikkisen edessä väännettiin kättä siten, että osumia tuli. Ketjureaktion seurauksena Tikkinen nousi kuudenneksi ja kylkeen osuman saanut Lehtola putosi yhdeksänneksi.

Pelkonen voitti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden selvällä kahdenkymmenen pisteen erolla, mutta hopeamitalin kohtalo selvisi vasta vertailemalla Nurmen ja Tikkisen sijoituksia. Molemmilla oli yksi voitto, Tikkinen oli paras kauden toisessa osakilpailussa ja Nurmi kolmannessa. Seuraavaksi vertailtiin muita sijoituksia. Tämä kallisti vaa’an Nurmen eduksi ja Tikkiselle ripustettiin kaulaan pronssia.

Pelkosen mestaruuden takuuna oli tasaisuus; avausviikonloppu toi sijat kaksi ja kolme, Ylivieskassa hän oli molempina päivinä toinen. Menestyksen reseptinä oli tasaisuuden lisäksi huolellinen valmistautuminen ja auton toimivuus.

– Harjoittelu, kaluston säädöt ja huolellinen huolto, näihin asioihin on panostettu. Kun tullaan kisapaikalle, tarkastetaan kaikki paikat ja tehdään kunnon ”shakedown”, eikä mitään jätetä sattuman varaan. Ja se näkyi; tänä vuonna toimi jokaisessa kisassa kaikki. 

– Itse ajamisessa keskityin lähtöihin, ja etenkin viimeisessä finaalissa en ottanut mitään riskiä vaan ajoin varmasti maaliin. Oli kyllä onnistunut kausi, olen äärettömän iloinen mestaruudesta, Pelkonen totesi.

Epäviralliset SM-pisteet

1. Pasi Pelkonen 117p
2. Luka Nurmi 97p
3. Nico Tikkinen 97p
4. Pekka Lehtola 87p
5. Pekka Savolainen 80p

Lähde: Legendscars tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com