MOTORSPORT

Penttinen hyvässä vauhdissa Silverstonessa – Epäonni pudotti tiimin neljänneksi

Blancpain GT -sarjan toinen osakilpailu ajettiin aurinkoisella Silverstonen radalla Englannissa toukokuun kolmantena viikonloppuna.

Silverstonen rata on tunnettu teknisesti haastavana ja vaatii paljon harjoittelua, jotta siellä onnistuu tekemään nopeita kierroksia. Rory Penttinen näytti jälleen osaamistaan jo vapaiden harjoitusten aikana ja oli toiseksi nopein kuljettaja Am-luokassa. Esikarsinnassa Penttinen alitti radan jyvät akanoista erottavan kahden minuutin rajan.

Tällä kaudella aika-ajoa uudistettiin siten, että tiimin lähtöruudun ratkaisee kaikkien kolmen kuskin laskennallinen keskiarvo. Penttisen loistava kierrosaika oli 1.58,807, joka oli amatööriluokan nopein. Koko Rinaldi Racing -tiimin kierrosaika oli 2.00,212, joka oikeutti Am-luokan neljänteen sijaan ja lähtöruutuun 46.

Penttinen sai kunnian ajaa tiimin ensimmäisen ajovuoron. Kilpailuun starttasi yli 50 autoa, joten kurveissa oli ahdasta, mutta Penttinen onnistui parantelemaan tiimin sijoitusta koko tunnin mittaisen ajovuoronsa ajan ja kilpakumppani kerrallaan jäi taakse. Penttisen ajovuoron lopuksi tiimi oli luokkansa piikkipaikalla ja suomalaiskuljettaja taisteli hienosti Top Gear -julkkiksen Chris Harriksen kanssa.

Harris ajoi lopulta Am-luokan voittajana maaliin McLaren-autollaan. Penttisen tiimi oli turvallisesti toisella sijalla, kunnes varikkosählingin seurauksena aikaa paloi minuutin verran. Epäonni tiputti tiimin neljännelle sijalle, joka myös jäi lopputulokseksi.

Teksti ja kuva: Rory Penttisen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com