Penttinen ja Trogen starttaavat hyvistä lähtökohdista kauden avaukseen Dubaissa

13.2.2021 / 08:54
Rory Penttisen autokunta oli hyvässä iskussa Dubain aika-ajossa (Kuva: Andrew Lofthouse).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Aasian Le Mans -sarjan historian yhdeksännen kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan tänä viikonloppuna Dubaissa.

Aasian puolella moni rata-autoilun sarjoista viedään läpi nopealla aikataululla heti alkuvuoden aikana. Yksi näistä sarjoista on Aasian Le Mans -sarja, jonka neljästä osakilpailusta kaksi ensimmäistä ajetaan tänä viikonloppuna Dubaissa, 5,390 kilometriä pitkällä Dubai Autodrome -radalla. Perjantaina ohjelmassa oli aika-ajo, jossa ratkaistiin lähtöruudut niin lauantain, kuin sunnuntainkin kilpailulähtöön.

Suomalaiskuljettajia mukana sarjassa on kolme. Rory Penttinen kilpailee LMP3-luokassa brittiläisen United Autosports -tiimin väreissä, tiimikavereinaan britti Wayne Boyd, sekä venezuelalainen Manuel Maldonado, joka on ex-F1-kuljettaja Pastor Maldonadon serkku. Kolmikosta Boyd oli vastuussa tiimin aika-ajo suorituksesta ja suoritus olikin äärimmäisen kova: LMP3-luokan kaksi nopeinta aikaa, eli paalupaikka lauantain, sekä sunnuntain kilpailuun.

– Super hienoa työtä Wayne! Hän teki sen, aika-ajojen kaksi nopeinta aikaa ja paalupaikka viikonlopun molempiin kilpailuihin, Penttinen hehkutti Facebook-sivullaan

United Autosports -tiimin suoritus oli muutenkin äärimmäisen onnistunut, sillä tiimin toisesta autokunnasta Duncan Tappy meni ja kellotti kolmanneksi, sekä neljänneksi nopeimman ajan, eli brittitiimin autot nappasivat LMP3-luokasta aika-ajon osalta komean kaksoisvoiton.

Sami-Matti Trogenille “komennus” Aasian sarjaan tuli aivan viime hetkillä ja yllättäen.

– Tammikuun lopussa tuli soitto Saksasta ja minua pyydettiin pikakomennuksella Dubaihin ja Abu Dhabiin. Tämä oli kyllä mieluinen yllätys, koska on ollut kova ikävä radalle. Koronatilanteen takia ei ole ollut varmuutta milloin kausi alkaa. Nyt pääsen lopultakin radalle ja saan tärkeitä kilometrejä tulevaa NLS-sarjaa ajatellen, joka kuitenkin on pääjuttu tänä vuonna, Trogen kommentoi tiedotteessaan.

Trogen edustaa saksalaista Walkenhorst Motorsport -tiimiä ja tiimikavereina toimivat saksalaiset Jörg Breuer, sekä Henry Walkenhorst. Trogen otti vastuulleen aika-ajo menestyksen, eikä nuori suomalainen huippulupaus pettänyt odotuksia, vaan nappasi kahden nopeimman ajan myötä tiimilleen GT-Am-luokan paalupaikan viikonlopun molempiin kilpailulähtöihin.

– Tämän vuoden kilpuri on BMW M6 GT3 -auto, jonka V8-moottori tuottaa huikeat 585 hevosvoimaa. Vauhtia tulee riittämään! Auto on aivan superhieno ajaa, Trogen hehkutti ennen Dubain viikonloppua.

Myös Patrick Kujala kilpailee Trogenin tavoin GT-Am-luokassa, mutta suomalaisen edustaman Rinaldi Racing -tiimin aika-ajo meni pahasti penkin alle. Ferrari 488 GT3 -autolla kilpaileva trio, Kujala, sekä saksalaiset Christian Hook ja Manuel Lauck, jäivät aika-ajoissa kokonaan ilman aikaa.

Lauantain kilpailuun starttaa yhteensä 36 autoa ja startti tapahtuu Suomen aikaa kello 12.15. Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä täällä (YouTube). Molempina päivinä, lauantaina ja sunnuntaina, ohjelmassa on neljän tunnin mittainen kilpailulähtö. Kauden toinen ja samalla viimeinen kilpailuviikonloppu ajetaan ensi viikonloppuna Yas Marinan radalla Abu Dhabissa.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Facebook

 


Facebook kommentit