Perkiömäki mukana Jurvassa, Rajalalla edessään hikinen urakka – “Kaikki pistetään peliin”

26.7.2019 / 13:25
Ari Perkiömäki ja tutun oranssi Ford nähdään lauantaina Botniaringillä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Botniaringin asfalttivoittoisella radalla Jurvassa. Sääennuste lupaa kilpailupäivään todella kuumat olosuhteet, sillä lämpömittarin odotetaan kipuavan viimeistään iltapäivällä jopa yli 30 asteeseen.

Kuljettajat ja kalusto joutuvat siis lauantaina Botniaringillä koville. Yksi kuljettajista, jolla edessään on todella hikinen urakka, on kolmessa eri luokassa urakoiva Joni-Pekka Rajala. Autourheilun 42-kertainen SM-mitalisti on tällä kaudella ajanut kahdessa SM-osakilpailussa täydet 30 lähtöä ja 15 lähdön urakka lienee edessä myös nyt.

– Kaikin puolin kuuma kisa on varmasti tulossa ja kaikki pistetään peliin kuten ennenkin. Jurvaan on tullut paljon hyviä kuskeja ja tiimejä ja SRC-luokankin starteissa nähdään mukana muutama vieraileva tähti, Rajala ennakoi tulevaa kilpailua tiedotteessaan.

Supercar-luokassa Rajala on kolmantena, vain 10 pisteen päässä pistejohtaja Jere Kalliokoskesta, joka jättää Jurvan kilpailun väliin RallyX Nordic -sarjan Norjan osakilpailun takia. Tämä tarjoaakin Kalliokosken haastajille hyvän mahdollisuden kääntää pistetilanne täysin uuteen uskoon. Edellisessä osakilpailussa Joensuussa uransa ensimmäisen Supercar-luokan SM-voiton ottaneella Juha Rytkösellä on eroa kärkeen vain kuusi pistettä. Neljäntenä tasapistein olevat Riku Tahko ja Toni Kuhanen ovat kärkeä perässä 20 pistettä.

– Botniaringin rata on todella erilainen Joensuuhun verrattuna. Pitää laittaa “setupit” kuntoon, kun asfaltille mennään, Tahko korostaa.

Mestaruus- ja mitalitaistelun ulkopuolella Supercar-luokkaan osallistuu luokan hallitseva Suomen mestari Ari Perkiömäki, joka avasi kautensa viime viikonloppuna RallyX Nordic -sarjan osakilpailussa Riiassa, Latviassa.

– Meillä tämä kausi oli tarkoitus ajaa ja keskittyä vain muutamiin kisoihin, pääsääntöisesti RallyX Nordicin kisoihin. Nyt käytiin Riiassa ajamassa osittain fiilistelymeiningillä. Kaikki lähdöt päästiinkin maaliin, mutta ihan ei finaaliin rahkeet riittänyt. Sai kuitenkin ajaa koko viikonlopun, joten siinä mielessä kisasta jäi hyvä fiilis, Perkiömäki kommentoi.

Alunperin Botniaring ei Perkiömäen suunnitelmiin kuulunut, mutta:

– Auto jäi kisan jäljiltä siihen kuntoon, että ajateltiin lähteä nyt ennen Kouvolaa kokeilemaan myös Botniaringille. Latviaan kun lähdettiin kylmiltään, niin auto ei päässyt oikeuksiin itselleni uudella radalla, mutta Jurvassa ja Kouvolassa koitetaan saada parempaa tulosta. Voittoa lähden tottakai hakemaan. Nyt kun ei tarvitse ajatella SM-sarjaa, niin voi ajaa ihan omaa ajoa. En lähde kuitenkaan ihan tappomeiningillä taistelemaan, Perkiömäki korostaa.

SM-sarjan kauden ylivoimaisin kuljettaja on tähän mennessä ollut SRC-luokan hallitseva Suomen mestari Henri Haapamäki, joka on kahdesta ajetusta osakilpailusta molemmista kuitannut maksimipisteet eli sen “maagisen kolmekymppisen”. Haapamäki tottakai lähtee myös Jurvaan voittojahtiin, mutta sastamalalainen korostaa, että menestyksestä huolimatta mikään ei tule tälläkään kertaa helpolla.

– Tulokset näyttää, että oltaisiin ylivoimaisia luokassa, mutta silti kaikki on aivan hiuskarvan varassa ja erot tosi pienet. Pienikin virhe pahaan paikkaan, niin olet esimerkiksi ulkona finaalista. Joka lähtöön keskitytään, niin kuin se olisi päivän viimeinen ja ajetaan tarkasti, Haapamäki suunnittelee.

Botniaringin aikataulu

10.00 – Alkuerät
14.30 – Semifinaalit
15.15 – Finaalit
16.00 – Palkintojenjako

Lue myös! SM-sarjan pistetilanteet 2/5 osakilpailua

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit