MOTORSPORT

Persson, Peltola, Westman ja Rauhala Rata-SM:n avauksen voittajia

Rata-SM -sarja käynnistettiin Botniaringin lauantaisessa auringonpaisteessa. Päivän kirkkain nimi oli yllättäen sinikeltainen, kun tuplamaailmanmestari Emil Persson saapui putsaamaan Legends-pöydän Suomen ajajien nenän edestä.

Legends-luokassa ei tarvinnut arvuutella nopeimman miehen nimeä. Ruotsin Emil Persson todisti hallitsevansa lajin kuninkuutta vahvalla otteella.

– Oli hyvä viikonloppu ja auto tuntuu mahtavalta. Tiimi teki loistavaa työtä ja rata sopi minulle hyvin. Rata on melko nopea ja missä vain pystyy ohittamaan, hauska rata ajaa. Molemmissa lähdöissä piti alussa puskea täysillä mutta kun sai eroa muihin, niin pystyin ottamaan hieman rennommin. Henri (Tuomaala) sai hieman kiinni ensimmäisen erän alussa, mutta sitten renkaat alkoivat toimia kunnolla, kertasi tyytyväinen Persson.

Persson tuli Botniaringin osakilpailuun harjoittelemaan syyskuussa ajettavia Legends-autojen MM-kilpailuja silmällä pitäen.

– Odotan todella paljon MMkilpailuja, mahtavaa tulla tänne ajamaan uudelleen. Mekaanikkoni CJ on myös täällä tänään USA:sta asti, hänkin halusi tulla tutustumaan rataan ja sen vaatimiin säätöihin ennen syyskuussa ajettavia MM-kilpailuja, valaisi Persson hymyssä suin.

Tampereen rattimies Simo Rauhala otti omin sanoin lopulta helpot voitot V1600-luokan molemmissa kilpailulähdöissä.

– Ensimäisessä lähdössä Nooralla (Lähteenmäki) tuli ajovirhe mikä toi minulle hieman liian helpon voiton. Vähän tuli nyt (voitto) turhan helposti. Autolla pystyy ainakin hyvin kilpailemaan. Toisen kilpailun Lähtö onnistui paremmin kuin ensimmäisessä kisassa. Vaikka lähdin kakkosruudusta, niin pääsin jo ensimmäisessä mutkassa kärkeen ja ajamaan keulilla. Sitten Noora pääsi kuittaamaan ja ajoimme useamman kierroksen tiukkaa kisaa. Kierros tai pari ennen loppua Nooralla tuli tiukassa neulansilmässä ajovirhe ja valui leveäksi. Sama siis toistui kuin ensimmäisessä lähdössä eli melko helpolla tuli lopulta voitto, virnisti silminnähden voitoistaan innostunut Rauhala.

Gran Turismo ja Touring Cars ajoivat yhteislähtöinä päivän molemmat kilpailut. Jyrki Peltola oli melko pitelemätön Corvettellaan, mutta miehen tekniset murheet siivittivät Emil Westmanin toisen lähdön voittajaksi.

– Kaksi kierrosta meni hyvin, sain revittyä siinä hyvin eroa. Kolmannen kierroksen alussa minulta häipyi kolmas vaihde kokonaan. Jouduin ajamaan loppukilpailun yhdellä vaihteella, pelkästään nelosella ajoin. Onneksi oli eroa sen verran että se riitti voittoon, summasi Peltola ensimmäisen lähdön jälkeisiä tunnelmiaan.

– Kisa meni ihan ok, koetin vain ajaa omaa ajoa ja pitää vähän painetta Peltolalle, ettei hän pystyisi ihan sunnuntaiajelemaan kärjessä. Tietysti ikävää että Peltolalle tuli tekniikan kanssa ongelmia mutta se on tässä lajissa aina mahdollista, tokaisi Westman voiton jälkeen.

Viime vuosista poiketen kilpailu ajettiin yksipäiväisenä ja yleisöllä oli tapahtumaan vapaa pääsy. Sääkin suosi lakeudella, kun koko kilpailupäivä saatiin viedä läpi auringonpaisteessa.

Rata-SM Botniaring epäviralliset tulokset 13.5.2017

Legends

kilpailulähtö 1

Emil Persson 15:03.101

Henri Tuomaala +3.352

Mathias Hertén +4.220

kilpailulähtö 2

Emil Persson 19:02.928

Mathias Hertén +3.030

Henri Tuomaala +3.309

Gran Turismo + Touring Cars

kilpailulähtö 1

Jyrki Peltola 13:29.030

Emil Westman +4.866

Jyrki Jönkkäri +56.885

kilpailulähtö 2

Emil Westman 13:41.712

Jyrki Jönkkäri +47.272

Markku Hannula +1:00.794

V1600

kilpailulähtö 1

Simo Rauhala 16:39.871

Veera Virtanen +2.509

Miro Loppi +4.985

kilpailulähtö 2

Simo Rauhala 16:37.043

Noora Lähteenmäki +2.179

Veera Virtanen +3.329

Lähde: Rata-SM:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com