Peter Helenius pitkän tauon jälkeen Sciroccon rattiin – “Oma vauhti vielä arvoitus”

22.8.2019 / 17:35
Peter Helenius ja Volkswagen Scirocco (Kuva: Flying Low Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin kolminkertainen SM-mitalisti Peter Helenius tekee paluun tositoimiin tutulla Volkswagen Scirocco -autolla Kouvolassa.

Kaksi kautta radoilta sivussa ollut Peter Helenius on Flying Low Motorsport -tiiminsä kanssa kehittänyt SRC-luokan Volkswagen Scirocco -autoa entistä nopeammaksi ja nyt on aika mitata auton ja kuljettajan suorituskyky kauden kovimmassa kilpailussa, Rallycross Festival Kouvolassa.

Jokainen tällä vuosikymmenellä rallicrossia seurannut muistaa sen äänen, mikä komeasti murisevasta Volkswagen Sciroccosta lähtee, kun se liitää radalla. Helenius ajoi autolla SM-hopeaa kaudella 2013 ja pronssimitalit ripustettiin kaulaan kausien 2015, sekä 2016 jälkeen. Kaudella 2014 auto oli alkukauden Jarno Kukkolan ajokkina, mutta Helenius hyppäsi sen rattiin loppukaudeksi. Toissa kaudella auto oli enduron maailmanmestarin Juha Salmisen alla ja lopputuloksena oli SM-sarjan kahdeksas sija.

– Oli kaikin tavoin mielenkiintoinen kausi toimia huippu-urheilijan kanssa. Itselle oli opettavaa harjoittaa Salmista ja toimia hänen “spotterina”, näin koko lajin toiselta kantilta. Salminen toi koko meidän tiimille asioita joista voidaan ottaa oppia. Oli upeaa toimia maailmanmestarin kanssa, Helenius hehkuttaa.

Heleniuksen Volkswagen Scirocco on poikkeava auto rallicrossissa, eikä yhteisen taipaleen alku ollut aivan mutkaton. Flying Low Motorsport -tiimi joutui kauden avauskilpailussa rehkimään paidat märkinä.

– Sciroccossa on korkealle kiertävä V6-moottori ja tehoa siitä löytyy yli 400 hevosvoimaa. Taka-akselisto on erillisjousitettu ja se on täysin tiimin omaa käsialaa. Auto valmistui kaudelle 2011. Ensimmäiseen kisaan päästiin mukaan erillisluvalla, koska emme ehtineet ensimmäiseen harjoitukseen mukaan. Auto siis rakennettiin valmiiksi lopullisesti varikolla, sen verran tiukoille meni. Tallipäällikkö Jarkko Mikkola, kisainsinööri Mikko Karppinen ja kumppanit panivat parastaan, Helenius muistelee hymyillen.

Kylmiltään nummelalainen opettaja ei Kouvolan kilpailuun lähde. Harjoitukset ovat tuoneet itseluottamusta, mutta todellinen testi on vielä edessä.

– On kiva nähdä miten paljon kilpakumppanit ovat autojaan kehittäneet, oma vauhti on vielä arvoitus heihin nähden. Pääpaino on ollut uudentyyppisten renkaiden, täysin uusitun kytkimen ja MoTeC-moottorinohjaimen testaaminen, sekä lähtöjen onnistuminen. Tähän asiaan olemme panostaneet ja ajaneet starttikokeita. Kolminkertainen “jokkiksen” Suomen mestari Jussi Halttunen on antanut tietonsa meidän käyttöön ja olen saanut häneltä hyvää oppia lähtöihin. Suuret kiitokset jo tässä vaiheessa yhteistyökumppaneille ja tiimille, nyt nähdään mitä olemme saaneet aikaiseksi. Kova on into päästä taas radalle, nykyisin Lempäälään Urheiluautoilijoita edustava Helenius päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Flying Low Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit