MOTORSPORT

Petter Solberg: ”Mitä? Schancella on 10 voittoa!”

Rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Petter Solberg lähtee melkoisella tarmolla viikonlopun kisaan Englannin Lydden Hillissä.

Englanti on norjalaiskuskille kuin toinen koti. Hän ajoi ralliurallaan 11 kautta brittitallin autolla (Ford ja Subaru) MM-sarjaa. Lisäksi vuodesta 1999 alkaen Solbergilla oli brittikartanlukija aina MM-ralliuransa loppuun asti.

– Voitin ensimmäisen MM-rallini täällä (Englanti), voitin maailmanmestaruuteni täällä, olen voittanut MM-rallin täällä neljä kertaa ja viime vuonna voitin MM-rallicrossinkin, Solberg muistelee tallinsa tiedotteessa.

– Ehkä minä olen vähän britti.

Rallicrossia oman tiiminsä Citroenilla ajava Solberg kaivaa Lydden Hillin alla lisää tilastofaktoja kypärästään.

– Legendaarinen Martin Schance voitti Lydden Hillissä 10 kertaa. Hän sai aikanaan minut innostumaan rallicrossista. Mitä, 10 voittoa täällä? Ja minä yritän nyt toista voittoani, Solberg miettii.

Solberg on MM-sarjan pisteissä toisena. Hän menetti kärkipaikkansa edellisessä osakilpailussa Belgiassa, ja aikoo nyt hyökätä takaisin omalle paikalleen ykköseksi.

– Menetin johtopaikkani MM-sarjassa pitkään aikaan, itse asiassa kahteen vuoteen. Haluan paikkani takaisin, mies innostuu.

– Olemme löytäneet autoon lisää vauhtia. Meillä on muutamia päivityksiä autossa ja moottorissa. En kerro mitä ne ovat, Solberg sanoo.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter: @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Heikkinen palaa parrasvaloihin ja Grönholm pistejahdissa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com