MOTORSPORT

Pietarisen veljeksille tuplavoitto Itärallissa – “Tiet olivat kyllä aivan upeita”

Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla talvikauden päättänyt Joensuun osakilpailu oli yleiskilpailun ja SM1-luokan osalta Eerik Pietarisen juhlaa. Pietarisen perheeseen menestystä toi myös Eerikin pikkuveli Henrik, joka oli ykkönen SM2-luokassa.

SM1-luokan pistekärkenä Joensuun SM-ralliin lähtenyt Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa nappasi kilpailun johtopaikan haltuunsa jo heti ensimmäisellä erikoiskokeella, eikä siitä enää luopunut koko lauantain aikana. Neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan tehneen Pietarisen voittomarginaali maalissa oli lopulta 10,7 sekuntia.

– Tämä oli meiltä oikein hyvä ralli. Nyt meillä oli myös puhtaammat tiet kuin Mikkelissä, joten ei tarvinnut toimia muille aura-autona. Tiet olivat kyllä aivan upeita. Jokunen risteys tuli silmille, mutta muuten päästiin nauttimaan niistä oikein kunnolla, Pietarinen kommentoi kilpailun jälkeen.

Kahdella viimeisellä erikoiskokeella nopein kuljettaja oli SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa, joka toisen peräkkäisen kakkossijan myötä nousi SM-pisteissä seitsemänneltä sijalta kolmanneksi. Kolmanneksi Joensuussa ajoi venäläisnuorukainen Nikolay Gryazin, joka hävisi Pietariselle 24,7 sekuntia. Pietariselle voitto oli kauden toinen, olihan tuusulalainen ykkönen myös Rovaniemellä tammikuussa. Mikkelissä sijoitus helmikuussa oli kolmas.

– Nyt varmaan tehdään ihan muutakin kuin rallia, mutta toki se läsnä on jossain määrin koko ajan. Lataudutaan hyvin soraralleihin ja kauden loppupuoliskoon tiiviin talvipaketin jälkeen. Katsellaan myös toki, jos olisi ulkomaille mahdollisuutta lähteä kisaamaan, mutta se vaatii aina omat lisäpanostuksensa, talvikaudesta 74 pisteen saaliin kerännyt Pietarinen muistuttaa.

Talvikauden jälkeen Pietarisen johto SM1-luokan pisteissä on hurja, sillä toisena oleva ja Joensuussa neljänneksi ajanut Marko Mänty on jäänyt jo 26 pistettä. Asunmaalla pisteitä on 36.

SM2-luokassa Eerikin pikkuveli Henrik Pietarinen avasi Joensuussa luokan pohja-ajalla, mutta tiukassa sekuntitaistelussa Esa Ruotsalainen nousi johtoon toisella erikoiskokeella, kolmen sekunnin turvin. Kolmannella erikoiskokeella Ruotsalainen kasvatti johtoasemaansa hieman, mutta huoltotauon jälkeinen neljäs, rallin pisin erikoiskoe (36,1 kilometriä), oli Pietarisen näytöstä, joka repäisi eroa Ruotsalaiseen nähden lähes puoli minuuttia.

Ruotsalainen joutui lopulta keskeyttämään viimeisellä erikoiskokeella, joten toiseksi nousi Joonas Tokee ennen kolmannen sijan napannutta Ville Hautamäkeä.

– Hieno kisa, vaikka alku ei oikein lähtenyt, säästeliäästi aina sanojaan käyttävä Henrik Pietarinen kommentoi lyhyesti uransa toisen SM2-voiton jälkeen.

Pietarisen kausi käynnistyi Rovaniemeltä keskeytyksellä, mutta talvikauden kaksi viimeistä osakilpailua toivat kaksi luokkavoittoa. Ruotsalainen on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen pistejohdossa (52), mutta Pietarinen, sekä Hautamäki ovat vain kahden pisteen päässä. SM2-luokan mestaruus- ja mitalitaistelusta tulee kesällä huikea, sillä neljäntenä oleva Tokee (43) ja viidettä sijaa miehittävä Antti Selivaara (33) mahtuvat kaikki alle 20 pisteen päähän kärjestä.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus ajetaan toukokuussa Kouvolassa.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com