Pistäkää nimi mieleen: Jere Pensas takoi neljän kauden aikana hurjaa menestystä nuorten luokissa

6.11.2017 / 08:27
Jere Pensas ja konreettinen näyte siitä, että menestystä on tullut runsaasti viime vuosina.

[ A- ] / [ A+ ]

Nuorten luokissa rallisprinttejä ja ralleja neljällä kaudella kurvaillut Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas jätti seuraavalle sukupolvelle kovan haasteen. Reilu kuukausi sitten 18 vuotta täyttänyt laihialainen kurvaili nuorten rallisprinteistä neljä mestaruutta ja kaksi pronssitilaa. Pensas ajoi neljän kauden aikana yhteensä 60 rallisprinttiä ja sai tuloksen jokaisesta kilpailusta.

Jere Pensas aloitti nuorten sarjan kilpailut kaudella 2014. Kisapirssinä oli silloin ja on ollut sen jälkeenkin kaikissa rallisprinteissä oranssin värinen V1600-luokan Renault Megane. Rallisprintin asfalttisarjasta Future Cupista Pensas kaappasi heti ensimmäisellä kaudellaan pronssimitalin. Seuraavat kaksi kautta Future Cupin nuorten luokassa päättyi Pensaan mestaruusjuhliin.

Rallisprintin SM-sarjan nuorten luokan puolella Pensas ajoi ensimmäisen täyden kauden vuoden 2015 SM-sarjassa. Ensimmäinen kausi oli pronssimitalin arvoinen. Viime vuosi ja tämä kausi päättyivät Pensaan mestaruusjuhliin. Tämän kauden mestaruus varmistui jo ennen kauden viimeistä osakilpailua.

– Ei noihin tuloksiin olisi ollut mahdollisuutta ilman teknisesti luotettavaa autoa. Rallisprintit ovat sujuneet auton osalta lähes ilman ongelmia. Vastaavasti sitten rallin puolella eri autolla ajettuna on ollut heikompi menestys paljolti teknisten vikojen vuoksi, Pensas kertoo.

Kun Future Cupissa ajettiin pelkästään asfaltilla, niin SM-sarjan kilpailuissa alustana oli lumi/jää, asfaltti ja sora, kauden aikana kaksi kisaa jokaisella pinnalla. Pensaan menestys sekä Future Cupissa, että SM-sarjassa osoittaa nuoren miehen taipumista hienosti kaikille ajettaville pinnoille.

Ajamistaan 60 rallisprintistä Pensas on ollut luokkansa nopein 30 kertaa ja palkintopallille nuori mies on noussut 56 kertaa. Vain neljässä rallisprintissä laihialainen on ollut pytynjaossa katsojan roolissa. Rallisprinttien lisäksi laihialainen on ehtinyt viime kaudesta alkaen kurvailla 14 rallia ja kaksi seurakilpailua.

Ralleissa Pensas on noussut palkintopallille kolme kertaa. Viime vuonna sijoitus nuorten cupissa oli viides. Tänä vuonna sijoitus oli 11, kun viidestä osakilpailusta vain kahdesta kertyi pisteitä. Yksi keskeytys meni kuljettajan piikkiin ja kaksi muuta tekniseen vikaan.

Kauden viimeisessä SM-rallisprintissä Pensas testasi vauhtinsa miesten sarjassa ja sijoittui Huittisten nopealla kylätiellä luokkansa toiseksi. Nuorten luokan kilpailut Pensas hyvästeli lokakuun lopulla Laukaan rallissa. Siellä nuoret pääsivät ensimmäistä kertaa ajamamaan nuoteista. Viiden erikoiskokeen rallissa Pensas päästeli kahdet pohja-ajat ja sijoittui nuorten nuottiluokan toiseksi.

– Laukaalla auton kanssa ei ollut mitään ongelmia. Se kisa meni hienosti varmalla ajolla nuottien mukaan ilman mitään riskejä, valaisi vakiokartturinsa jyväskyläläisen Mikko Pajusen kanssa pytyt pokannut Pensas.

Tuore ajokortti taskussaan Pensas siirtyy ensi kaudella uusien haasteiden pariin.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit