MOTORSPORT

Porsche-mestari Emil Westman Saksan ratasarjaan

Kokkolalainen Emil Westman voitti kuluneella kaudella Porsche GT3 Cup Challenge Finland –rata-autoilusarjan mestaruuden. Samalla 19-vuotiaasta nuorukaisesta tuli sarjan historian nuorin mestari sekä ensimmäinen kuljettaja, joka on ajanut Junior Program -kuljettajana mestaruuteen.

Tulevana viikonloppuna Westmanilla on urallaan uusi aluevaltaus, kun hän osallistuu suomalaisen LMS Racing -tallin kuljettajana ADAC TCR Germany Touring Car Championship -sarjan viimeiseen osakilpailuun Saksan legendaarisella Hockenheimin radalla.

– Todella nopealla aikataululla laitettiin paketti kasaan, kun selvisi, että LMS Racingillä oli kuljettajan paikka vapaana tähän kilpailuun. Viime viikko on mennyt muun muassa lääkärintarkastuksissa ja paperihommissa, että saatiin kaikki kuntoon kansainvälistä lisenssiä ja muita lupia varten, Westman valottaa projektin taustoja.

Porschea tällä kaudella käskyttämään tottunut Westman saa myös nyt alleen täysiverisen kilpa-auton, kun hän ajaa Hockenheimissa SEAT Leon TCR -autolla.

– SEAT on loistava auto ja siitä löytyy muun muassa kahden litran turbokone ja 330 hevosvoimaa. Huippunopeus on tällä radalla noin 230 kilometriä tunnissa, joten kovaa näilläkin mennään. Porscheen verrattuna tässä on erona se, että tämä on etuvetoinen auto ja se vaatii tietysti omanlaisensa ajotyylin. Siinä on vielä opeteltavaa, mutta kehitys on nyt harjoitusten aikana ollut jo ihan rohkaisevaa, Westman toteaa.

Westmanilla on edessään työntäyteinen viikonloppu, mutta panostuksilla satsataan jo vahvasti tulevaisuuteen.

– Kokemusta täältä toki eniten haetaan, sillä nyt täytyy rakentaa jo vauhdilla ensi kautta. Näillä samoilla TCR-autoilla ajetaan ensi vuonna Ruotsin pääsarjassa STCC:ssä ja se on meille yksi potentiaalinen vaihtoehto, Westman kertoo.

– Fiilikset ovat erittäin hyvät näin kilpailun alla, mutta toki nyt on opeteltavana niin uusi auto kuin uusi ratakin. Kisa on tämän sarjan kauden viimeinen, joten tämä ei ole ehkä helpoin paikka hypätä uuden auton rattiin, mutta kaikkeni lähden silti antamaan. Taso on hurjan kova, joten ei tässä oikein tavoitteita osaa juuri asetella. Toki kun kypärä laitetaan päähän, niin täysillä mennään ja katsotaan, jos rahkeet riittäisivät vaikka kymmenen parhaan joukkoon, Westman ennakoi.

ADAC TCR Germany Touring Car Championship -sarjan seitsemäs ja viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Saksan Hockenheimin radalla 30.9.-2.10.

Lähde: Relaa Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com