Positiivinen ensikokemus uusista renkaista siivitti Lindholmin voittoon – “Iso yllätys”

5.3.2022 / 19:43
Emil Lindholm, rallin SM-sarjan talvikauden kuningas (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna Kuopion seudulla tänä viikonloppuna. Yleiskilpailun ja SM1-luokan voittoon ajoi jännittävän sekuntitaistelun päätteeksi Emil Lindholm.

Kuopion SM-rallin toiseen ajopäivään lähdettiin yleiskilpailun ja SM1-luokan osalta Egon Kaurin komennossa. Mikko Heikkilän käytyä kärkipaikalla lauantaina yhden erikoiskokeen ajan, mutta keskeytettyä seuraavalla, muodostui voittotaistelusta Kaurin ja Emil Lindholmin kaksintaistelu. Viiden erikoiskokeen jälkeen Kaurin johtomarginaali Lindholmiin nähden oli neljä sekuntia, mutta Lindholm kavensi eron kahdella seuraavalla erikoiskokeella puoleentoista sekuntiin.

Kun Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa kellottivat kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajat ja Kaur hävisi yhteensä 5,6 sekuntia, päättyi Suomi-Viro-maaottelu tällä kertaa suomalaiskaksikon voittoon. Maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin 4,1 sekuntia, kun taas kolmanneksi sijoittunut Juha Salo hävisi voittajalle 37,9 sekuntia.

– Kiva päättää talvikausi voittoon ja SM-pistejohtoon, vaikka nykyinen maailmantilanne ei tällä kertaa juhlatunnelmaa valitettavasti nosta, Lindholm kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen, viitaten tottakai Ukrainan tapahtumiin.

Lindholm ajoi kilpailussa eniten pohja-aikoja, neljä kappaletta, ja ajoi kilpailun kaikille yhdeksälle erikoiskokeelle kärkikolmikkoon oikeuttaneen ajan.

– Meiltä ralli sujui tavoitteiden mukaisesti ja nousujohteisesti. Olimme pahimmillaan neljä sekuntia kärkeä perässä. Ennen rallia päätin, että täällä meidän ei ole pakko voittaa, joten en ottanut turhia riskejä, vaan pyrin ajamaan ilman virheitä ja tasaisen kovaa. Onnistuimme siinä, Lindholm iloitsi.

 

 

“Tästä tilanteesta on hyvä lähteä kohti kesää”

Lindholm avasi kilpailukautensa Tunturirallin voitolla tammikuussa, mutta helmikuussa ajetut Riihimäen SM-ralli ja Ruotsin MM-ralli hankivierailujen myötä eivät tulosten puolesta tuoneet espoolaiselle juurikaan ilonaiheita. Nyt ajetussa Kuopion SM-rallissa Lindholm sai käännettyä tuloskäyrän jälleen nousuun ja kauden toisen SM-osakilpailuvoiton myötä Lindholm nousi myös SM1-luokan pistejohtoon, yhdeksän pisteen erolla ennen Kauria.

– Oli kiva ajaa sekuntikamppailussa! Kahdella viimeisellä ek:lla pystyin kiristämään vauhtiamme ja se riitti voittoon. Tästä tilanteesta on hyvä lähteä kohti kesää ja uusia kisoja. Meille tuli nollakisa Riihimäellä, täällä Mikko (Heikkilä) koki saman kohtalon. Mitään ei ole ratkaistu. Edetään kisa kerrallaan, TGS Worldwiden Skodalla kilpaileva Lindholm korosti.

Ruotsin MM-rallissa Lindholm kilpaili nastarenkaalla, jossa oli seitsemän millimetrin nastaulkonema. Suomessa ja SM-sarjassa on mahdollisuus ajaa kahdeksan tai yhdeksän millimetrin ulkonemalla ja Kuopiossa, äärimmäisen hyväkuntoisilla talviteillä, Lindholm pääsi ensimmäistä kertaa ajamaan yhdeksän millimetrin ulkonemalla. Ensikokemus uusista renkaista oli SM1-luokan hallitsevalle Suomen mestarille äärimmäisen positiivinen.

– Minulle henkilökohtaisesti oli iso yllätys, miten raju pito esimerkiksi lauantain erikoiskokeilla oli. En ole koskaan ajanut yhdeksän millimetrin nastaulkonemalla ja ne renkaat purivat jäätyneeseen lumiseen tiehen kuin asfalttirenkaat asfalttiin! En millään uskonut, että sama pito olisi jatkunut koko ajan. Aluksi en uskaltanut ulosmitata renkaiden pitoa. Milli on paljon rahassa, mutta käsittämättömän paljon myös nastaulkonemassa ja pidossa, Lindholm hehkutti.

SM-sarjan muissa luokissa SM2-luokassa voittoon ajoi Ville Hautamäki, joka kävi tiukan sekuntitaistelun voitosta Jaakko Lavion kanssa. Lavion kohtalona oli kuitenkin keskeytys viimeisellä erikoiskokeella. SM3-luokassa Roope Korhonen kukisti Lauri Joonan kuudella sekunnilla. SM4-luokassa kärkikolmikko oli Henri Hokkala, Toni Herranen ja Jesse Kallio, kun taas SM5-luokassa kärkikolmikon muodostivat Jere Pensas, Leevi Lassila ja Tuukka Kauppinen.

Rallin SM-sarjassa talvikausi on nyt saatu päätökseen. Kesäkauden avausosakilpailu ajetaan Turun seudulla 13.-14. toukokuuta, mutta sitä ennen Lindholm ja Hämäläinen kilpailevat huhtikuussa Kroatian MM-rallissa Toksport WRT -tiimin Skodalla. Viime vuonna Lindholm ajoi Kroatian asfaltilla sen aikaisessa WRC3-luokassa kolmanneksi.

Kuopion SM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen (Skoda Fabia Rally2 Evo) 54.18,6
2) Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen Polo GTI R5) + 4,1
3) Juha Salo-Mikko Markkula (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 37,9
4) Teemu Asunmaa-Ville Mannisenmäki (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 47,8
5) Aleksi Röyhkiö-Antti Haapala (Volkswagen Polo GTI R5) + 48,1
6) Niclas Grönholm-Antti Linnaketo (Skoda Fabia R5) + 2.08,1
7) Anssi Valkonen-Jani Pohto (Skoda Fabia R5) + 2.10,7
8) Anssi Rytkönen-Juho-Ville Koskela (Skoda Fabia R5) + 2.19,4
9) Juuso Metsälä-Jaakko Jäntti (Skoda Fabia R5) + 2.42,6
10) Roope Korhonen-Anssi Viinikka (Ford Fiesta Rally3) + 3.07,5 SM3

Lindholmin keskinopeus: 119,7 km/h
Pohja-ajat: Lindholm 4, Kaur 3, Asunmaa 1, Heikkilä 1

Kyseessä SM1-luokka, jos ei muuta mainittu

 

 

SM1-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen

1) Emil Lindholm (NHD) 62
2) Egon Kaur EST 53
3) Juha Salo (KaUA) 43
4) Teemu Asunmaa (AlavUA) 41
5) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 38
6) Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) 34
7) Anssi Valkonen (AL-Härmä) 22
8) Anssi Rytkönen (KoMoKe) 18
9) Niclas Grönholm (EMSC) 15
10) Sami Pajari (HeiUA) 12

SM-sarjan kesäkauden kilpailukalenteri

13.05.-14.05. Turku
17.06.-18.06. Seinäjoki
26.08.-27.08. Mikkeli
30.09.-01.10. Kouvola

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit