MOTORSPORT

Printsport tuo kaksi uutta Volkswagenin R5-ralliautoa Suomeen

Volkswagen Motorsport julkisti tiistaina ne asiakkaat, jotka tulevat saamaan ensimmäiset uudet Volkswagen Polo GTI R5 -ralliautot kilpailukäyttöön tänä vuonna. Hannoverin tehtaalta Saksasta valmistuvat ensimmäiset 15 autoa matkaavat Itävaltaan, Belgiaan, italiaan, Portugaliin, Ruotsiin, Paraguayhin, sekä Suomeen.

Volkswagen Motorsport aloitti uuden Polo GTI R5 -ralliautonsa testityöt viime vuoden puolella, yleisölle auto esiteltiin ensimmäisen kerran joulukuussa ja kilpailukäyttöön se saadaan vielä tämän vuoden puolella. Volkswagen Motorsport tiedotti tiistaina, että Hannoverin tehtaalla Saksassa rakennettavista autoista 15 ensimmäisen auton asiakkaat on nyt tiedossa.

– Olemme erittäin ylpeitä saamastamme positiivisesta palautteesta Polo GTI R5:n osalta. Kysyntä näille autoille on ollut valtavaa ja tottakai olemme erittäin tyytyväisiä tähän tilanteeseen ja se tuo entisestään lisää motivaatiota tehdä ja kehittää tästä autosta paras ralliauto, Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets hehkuttaa tiedotteessa.

Tarkempaa aikataulua ei autojen toimitukselle vielä annettu, mutta se tulee tapahtumaan käynnissä olevan kalenterivuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Ensimmäiset 15 Polo GTI R5 -ralliautoa tulevat suuntaamaan Itävaltaan, Belgiaan, italiaan, Portugaliin, Ruotsiin, Paraguayhin, sekä Suomeen. Itävaltaan ja Raimund Baumschlagerin talliin menee kolme autoa, Belgiaan samoin kolme autoa, Italiaan kaksi, Portugaliin yksi, Ruotsiin ja Kristoffersson Motorsportin talliin yksi, sekä Etelä-Amerikkaan ja Paraguayhin kolme autoa.

Näiden maiden lisäksi uusia Volkswagen Polo GTI R5 -ralliautoja saadaan siis myös Suomeen, kun kaksi autoista matkaa Keski-Suomeen, Lievestuoreelle ja Printsport Oy:n talliin. Printsport Oy on vuonna 1997 perustettu yritys, joka on erikoistunut moottoriurheiluun. Eero Räikkösen johtama talli on saavuttanut runsaasti menestystä vuosien varrella niin Suomesta, kuin ulkomailtakin ja viime vuonna tallin kalustolla ajettiin mm. kaksi voittoa rallin MM-sarjassa ja WRC2-luokassa, kun Ole Christian Veiby oli ykkönen Puolassa ja Jari Huttunen Suomessa. Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä tulevana viikonloppuna Printsport on liikkeellä peräti kymmenen auton voimin.

Uuden 272-hevosvoimaisen Volkswagen Polo GTI R5 -ralliauton ensiesiintymisen on ennakoitu tapahtuvan Saksan MM-rallissa elokuussa. Vaikka Volkswagenin kanssa samaan konserniin kuuluva Skoda operoikin samassa WRC2-luokassa menestyksekkäästi mihin myös Polo GTI R5 -autot ovat suuntaamassa, niin Saksassa debyytti tulee tapahtumaan näillä näkymin Volkswagen Motorsportin tehdastallin väreissä.

– Olemme suunnitelleet niin, että haluamme tehdä ensimmäisen rallin tämän auton osalta itse ja se ralli mihin tähtäämme, on Saksan MM-ralli, Smeets sanoi Autosportin haastattelussa aiemmin joulukuussa.

Volkswagen Motorsport hallitsi rallin MM-sarjaa suvereeniin tyyliin neljän peräkkäisen kauden ajan (2013-2016) voittaen neljä valmistajien ja neljä kuljettajien maailmanmestaruutta. Smeets on useaan otteeseen korostanut lausunnoissaan, että juuri tuota menestyksellistä tietotaitoa WRC-vuosilta on pyritty hyödyntämään myös uuden Polo GTI R5 -auton kehitystyössä, joten mikään suuri yllätys ei olisikaan mikäli tämä auto tulisi lähivuosina hallitsemaan R5-luokkaa.

Lue myös! Volkswagenin uusi R5-ralliauto vauhdissa Itävallan asfaltilla – Video! (24.1.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com