Puolan soratiet huippunopeassa kunnossa – Testi-ek:lla hurja keskinopeus

30.6.2016 / 14:57
Sebastien Ogier Puolan sorateillä vuosi sitten (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Jos ei rallin MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Italian Sardinian saarella nopeudet päätä huimannut, viikonloppuna Puolan sorateillä ajettavassa kauden seitsemännessä osakilpailussa tilanne on täysin toinen. Jo torstaina aamupäivällä ajettu lyhyt testierikoiskoe antoi vahvan näytteen siitä, että tiet ovat jälleen kerran huippunopeassa kunnossa.

Lyhyellä, reilut kolme kilometriä pitkällä Lubiewon testierikoiskokeella nopeinta vauhtia piti rallin kahtena edellisenä vuonna voittanut Volkswagen-kuljettaja Sebastien Ogier, jota ei tuore perheenlisäys tunnu juurikaan hidastaneen, päinvastoin. Ogierin keskinopeudeksi saatiin peräti 134,6 km/h! Kun vertailuun otetaan esimerkiksi Suomen MM-rallin nopeat soratiet, niin vuosi sitten legendaarisella Ouninpohjan erikoiskokeella toisella ajokerralla Jari-Matti Latvalan ajaessa pohja-ajan keskinopeus oli 132,2 km/h.

Viime vuonna Ogierin ajaessa Puolassa voittoon koko rallin keskinopeudeksi saatiin 121,4 km/h. Kuukautta myöhemmin Latvalan juhliessa voittoa Jyväskylässä keskinopeus oli 125,4 km/h. Latvala jäi nyt Puolan testierikoiskokeella Ogierista sekunnin ja sijoitus oli kuudes. Teemu Suninen oli WRC2-luokan nopein.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana perinteisellä Mikolajki Arenan 2,5 kilometriä pitkällä yleisöerikoiskokeella kello 20.08 Suomen aikaa, mutta toden teolla ralli pääsee vauhtiin vasta perjantaina. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit