MOTORSPORT

Pynnösellä nousujohteinen kilpailu Seinäjoella – “Palaute pitää mielen nöyränä”

Ville Pynnönen ja kartturi Timo Hantunen ajoivat Seinäjoen SM-rallissa SM1-luokassa sijalle seitsemän. Ehjästi koko kilpailun ajanut Pynnönen hävisi kokonaiskilpailussa luokan nopeimmalle Teemu Asunmaalle reilut kaksi minuuttia.

TGS Worldwide -tallin Skodalla kilpailuun osallistunut Ville Pynnönen ajoi ennen Seinäjoen SM-rallia testikisan Toivakassa, mistä tuloksena oli yleiskilpailun voitto. Pitkän ajotauon jälkeen ajettu kilpailu oli suuressa roolissa viikonlopun ajosuorituksen taustalla, kun vauhti löytyi varsin nopeasti kilpailun alettua.

Perjantaina juuri kilpailun alla alkanut sade toi omat haasteensa päivän kolmelle erikoiskokeelle.

– Perjantai oli haastava aloitus, koska sateella ajamisesta ei ollut käytännössä lainkaan kokemusta ja yhtä lailla myöskään siitä miten rengas toimii märällä tiellä. Vaikka molemmat varsinaiset erikoiskokeet olivat joitain osin viime vuodelta tuttuja, ero kärkeen oli varsin suuri, eikä noin puolitoista sekuntia kilometriä kohden aikatappioon voinut olla tyytyväinen. Hyvä, että päästiin ehjänä huoltoon, Pynnönen paketoi avauspäivän.

Lauantaina sade alkoi hellittää heti aamupäivästä ja pito oli iltapäivällä jo kuivan kelin tasolla. Vaikka kaikki erikoiskokeet olivat täysin uusia, Pynnönen pääsi heti päivän avauslenkillä lähemmäs kärjen vauhtia häviten kahdella viimeisellä erikoiskokeella sekunnin kilometriä kohden ja sama tahti jatkui loppupäivän ajan.

– Aamun ensimmäisellä pätkällä ei aivan ollut ajo rytmissä, mutta kahteen seuraavaan tuli siistiä ja rohkeampaa ajamista. Huollon jälkeen ajetuilla erikoiskokeilla tavoite oli jatkaa samaan malliin ja uskaltaa ajaa entistä enemmän mitä nuotti sanoo. Hööpakka toiseen kertaan oli mennyt varsin rajuun kuntoon, jonka johdosta tappiota tuli paljon, mutta etenkin viimeiselle 22 kilometrin pätkälle tuli hyvä luotto ajamiseen. Kun parantaa ensimmäisen kerran ajasta sekunnin kilometriä kohden ja ajaa samalla viidenneksi nopeimman ajan häviten 0,8 sekuntia kilometriä kohden, niin lopetukseen on pakko olla tyytyväinen, Pynnönen totesi tyytyväisin mielin.

Kartturin paikalla olleen Timo Hantusen kanssa yhteistyö toimi edellisten kilpailujen tapaan mallikkaasti ja oppia annettiin kuskille koko ajan Hantusen toimesta.

– Vaikka viimeinen erikoiskoe menikin ihan hyvin, niin sinänsä vierestä on hyvä kuulla totuus maalissa, että pätkän alussa ajoin liian hiljaa. Palaute pitää mielen nöyränä ja kaikesta pyritään niin ajollisesti, kuin nuotin osalta ottamaan oppi vastaan ja täten kehittymään kuskina. Liika tyytyväisyys tappaa kehityksen, Pynnönen muistuttaa.

Teksti: Ville Pynnösen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com