MOTORSPORT

Pystyykö Sordo ajamaan Suomen MM-rallissa? Raju ulosajo testeissä vei sairaalaan

Hyundain testit kahden ja puolen viikon päästä käynnistyvää Suomen MM-rallia varten päättyivät perjantaina espanjalaisen Dani Sordon rajuun ulosajoon. Sordo ja hänen kartanlukijansa Marc Marti vietiin sairaalaan, missä he viettivät perjantain ja lauantain välisen yön. Vielä lauantai-iltaan mennessä talli, eikä kuljettaja olleet antaneet tilanteesta virallista tiedotetta.

Dani Sordon raju ulosajo tapahtui perjantaina aivan Hyundain testipäivän lopulla Kuhmoisissa, missä Hyundai testasi heinäkuun lopulla ajettavaa Suomen MM-rallia varten. Auto romuttui teknisen vian seurauksena tulleen kovavauhtisen ulosajon myötä pahoin ja Sordo, sekä hänen kartanlukijansa Marc Marti kuljetettiin sairaalaan Tampereelle.

– Ajoimme tänään pahasti ulos Suomessa. Tällä hetkellä kaikki on hyvin, mutta yön vietän sairaalassa, Sordo kommentoi perjantai-iltana Facebook-sivullaan.

33-vuotias Sordo on tällä hetkellä MM-pisteissä viidentenä. Sordo ajoi kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa kuudenneksi ja sen jälkeen neljässä seuraavassa osakilpailussa neljänneksi, kunnes pisteputki katkesi edellisessä MM-rallissa Puolassa tulleeseen keskeytykseen.

Sordo kilpailee Hyundailla nyt kolmatta kauttaan ja MM-ralleja hän on ajanut urallaan tähän mennessä 135. Voittoja on yksi, Saksasta vuodelta 2013. Suomen MM-ralliin Sordo on osallistunut aiemmin yhdeksän kertaa, joten tämän vuotinen Keski-Suomen sorasirkus olisi hänelle ikään kuin juhlaralli. Vuonna 2005 hän voitti Suomessa nuorten WRC-luokan (JWRC) ja neljä kertaa Sordo on ajanut yleiskilpailussa viiden parhaan joukkoon ollen kahdesti neljäs ja kahdesti viides. Lähimpänä palkintosijaa Sordo oli vuonna 2008, kun hän jäi kolmannesta sijasta 13,9 sekunnin päähän.

Suomen MM-ralli starttaa torstaina 28. heinäkuuta. Mikäli Sordo ei pysty ralliin osallistumaan, hänen paikkansa todennäköisesti Hyundailla ottaa tallin neljäs kuljettaja, hollantilainen Kevin Abbring, joka tällä kaudella on ajanut MM-rallit Portugalissa ja Italiassa. On myös mahdollista, että Hyundai ajaa Suomessa kahdella autolla, sillä espanjalaista ei ole nimetty ajamaan Hyundaille merkkipisteistä.

 

Dani Sordo Facebook Suomen MM-ralli 2016 testit
Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuvat: Hyundai Motorsport ja Dani Sordon Facebook-sivu

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com