MOTORSPORT

Raimo Niemelle uusi Porsche – Tavoitteena kärkisijoitukset

Kauhajokisen Relaa Racing–tiimin omistaja ja kilpakuljettaja Raimo Niemi on uusinut kalustonsa Porsche GT3 Cup Challenge-sarjan kaudelle 2016. Vielä viime vuonna Niemi kilpaili luokka 3:n Porschella, mutta nyt alla on Englannista hankittu luokka 4:n Porsche 911 GT3 Cup Type 991-auto.

Mikään heräteostos uusi Porsche ei suinkaan ollut.

– Kolme vuotta olen odottanut, että saisin hankittua uuden, luokka 4:n Porschen, mutta ei niitä tahdo saada. Nämä ovat erittäin kysyttyjä laitteita ympäri maailmaa. Suomessa näitä ei ole, mutta Englannista löysin tämän yksilön. Tällä on ajettu vain 15 tuntia ja kaikki päivitykset on tehty vuodelle 2016, joten sinänsä tuliterä auto on kyseessä, Niemi kertoo Relaa Racingin tiedotteessa.

Uuden kilpa-auton hankkimiseen ja tuomiseen voisi kuvitella liittyvän kaikenlaista järjestelyä suuntaan jos toiseen, mutta Niemi kertoo kuitenkin selvinneensä projektista suhteellisen vaivattomasti.

– Onneksi ollaan EU:ssa, niin eipä tuossa paljoa mitään paperisotaa täytynyt käydä. Kävin tutustumassa autoon etukäteen Englannissa ja samalla siellä paikalliseen Porsche-tiimiin. Hienosti siellä asiat hoidettiin ja saimme paljon arvokkaita vinkkejä tähän Porscheen liittyen, Niemi kiittelee.

Luokka 4:n kilpa-auto edustaa Porsche Motorsportin viimeisintä kehityssukupolviversiota. Muun muassa perinteistä vaihdekeppiä ei näistä autoista enää löydy.

– Todella hieno tämä uusi Porsche on ja aikaisempaa autoa rauhallisempi ajaa. Tehoja on myös tullut lisää ja vaihteet vaihtuvat nyt rattivaihteilla kepin sijasta. Vaihteidenvaihtoa onkin joutunut vähän harjoittelemaan, mutta eiköhän siihenkin totu, Niemi vakuuttaa.

Kaudelle 2016 Raimo Niemen tavoitteet ovat selvät: vain kärkisijoitukset kiinnostavat.

– Henkilökohtainen tavoite on olla viiden parhaan joukossa sarjapisteissä. Luokka 4:n sisäinen sijoitus saa olla mikä tahansa. Tallikaveri Emil Westmanilla on varmasti kaikki edellytykset aina mestaruuteen saakka, joten varsin menestyksekästä kautta odotan. Henkilökohtaisten suoritusten lisäksi haemme tietysti tiimimestaruutta, jonka viime vuonna hävisimme niukasti. Nyt on revanssin paikka, Niemi toteaa.

Relaa Racingin kausi Porsche GT3 Cup Challenge Finland-sarjassa alkaa Hämeenlinnassa Ahveniston radalla 28. toukokuuta.

Lähde: Relaa Racingin tiedote
Kuva: Marika Koliseva

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com