MOTORSPORT

Rajalan unelma menestyksestä suli Ruotsissa

Joni-Pekka Rajala putosi ulos semifinaalivaiheesta Ruotsin EM-rallicrossissa viikonloppuna. Suomalaisen kilpailu päättyi ennenaikaisesti Volkswagen Beetlen tekniikan hajottua.

Rajala oli lauantain aika-ajoerien jälkeen yhdeksäntenä ja menossa kohti 12 parhaan kuljettajan semifinaalivaihetta. Kolmas erä koitui kuitenkin kohtaloksi.

– Vähän oli probleemaa. Kolmannessa erässä ohjaustehostimen letku irtosi. Lähtö uusittiin, mutta autoa ei tietenkään siinä välissä voinut korjata. Suoraan vaan viivalle. Pääsin maaliin ja sain jonkun pisteen. Seuraavassa erässä putsasin renkaita ja vetoakseli takaa poikki. Se oli siinä. Tulin samantien pois, Rajala kertoi.

Rajala oli lopulta aika-ajoerien yhteispisteissä 15., ja semifinaalipaikka jäi saamatta.

Kilpailun voittoon ajoi EM-sarjaa johtava Kevin Hansen (87p.). Rajala (33p.) on kolmen osakilpailun jälkeen sijalla kahdeksan. EM-mitalisijaan hänellä on 25 pisteen matka. Sarja jatkuu pitkän tauon jälkeen vasta syyskuussa.

– Ei se periaatteessa vielä mahdoton ole, mutta pitkä on matka. Vähän nyt mietitään mitä tehdään ja eteenpäin vaan. Tämä pitempi tauko on tässä ihan hyvä oikeastaan, Rajala puntaroi.

EM-sarjan tauon aikana Rajala ajaa ainakin kahdessa SM-rallicrossissa. Hän kilpailee autokrossissa Datsun Finnillä ja SRCssä Ford Fiestalla.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Riku Tahkollakin teknisiä ongelmia ja Wiman mutakylvystä seinään

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com