Rajun ulosajon kokenut Nordgren teki nopean paluun ratin taakse – “Sitä arvostan kyllä suuresti”

19.7.2017 / 14:45
Juuso Nordgren ajoi Autoglym Rallissa kaksi pohja-aikaa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Autoglym Rallissa viime lauantaina viimeisellä erikoiskokeella rajun ulosajon kokenut Juuso Nordgren vahvisti UrheiluUutiset.comille keskiviikkona, että paluu ralliauton rattiin tapahtui vain pari päivää sen jälkeen, kun lupa tamperelaisesta sairaalasta poistumiseen oli annettu.

Autoglym Rallissa nousujohteista vauhtia esittäneen Juuso Nordgrenin ja kartanlukija Mikael Korhosen matkanteko päättyi rallin viimeisellä erikoiskokeella, kun Skoda Fabia lipsahti ulos tieltä. Ulosajo oli raju ja etenkin sosiaalisessa mediassa levisi lauantaina nopealla tahdilla kuvia pahoin vaurioituneesta ralliautosta. Nordgren ja Korhonen selvisivät tilanteesta ilman vakavia vammoja, mutta yhden yön sairaalareissu oli kuitenkin edessä.

– Käytiin ambulanssissa tarkastuksessa, niin siellä oltiin sitä mieltä, että sen verran kova rykäys, että olisi hyvä käydä ihan sairaalassa tarkistuksessa. Käytiin sitten siellä, mitään vammoja ei minulta tai kartturilta löytynyt. Mutta kun on päähän kohdistunut kova isku, niin on hyvä pitää tarkkailussa yön yli. Nukuttiin siellä yö ja aamulla lähdettiin kotiin, Nordgren kertaa.

Nordgrenin mukaan näin raju ulosajo oli hänelle uran ensimmäinen. Ennen Autoglym Rallin viimeistä erikoiskoetta R5-luokan johdossa ajoi Ole Christian Veiby, joka oli repäissyt jo 14 sekunnin etumatkan Nordgreniin nähden. Kovavauhtinen ulosajo ei Nordgrenin mukaan johtunut siitä, että yritys saavuttaa norjalainen vielä viimeisellä erikoiskokeella olisi ollut niin kova.

– Ei me Veibya oltais saatu millään enää kiinni. Enemmänkin yritettiin, kun saatiin seiskapätkälle autoon hyvät säädöt, niin saada puhdas ja hyvä ajo siihen viimeiselle pätkälle. Ehdottomasti pohja-aika olisi ollut hyvä. Se oli meidän puolelta sen verran räikeä nuottivirhe siihen kohtaan, että se ulosajo olisi voinut sattua jo nelospätkällä samassa kohdassa, Nordgren viittaa kahteen kertaan ajettuun erikoiskokeeseen (EK4/8).

Kun kyseinen erikoiskoe ajettiin ensimmäisen kerran, niin samassa paikassa ulosajon koki Gus Greensmith. Tämän jälkeen takana tulevia, myös Nordgrenia, varoitettiin katsojien toimesta, joten ensimmäisellä ajokerralla Nordgren ajoi kyseisen kohdan varsin hiljaisella vauhdilla. Nuottivirheen lisäksi Nordgren nosti esiin testirallin luonteen, missä lähes jokaisen erikoiskokeen jälkeen oli huoltotauko. Autoon tehtiin koko ajan muutoksia, kun haettiin parhaita mahdollisia säätöjä.

– Kyllähän se vaikutti, kun tehtiin niin radikaaleja muutoksia pätkien välillä, niin aina oli vähän eri tuntuma lähteä ajamaan. Silloin se keskittyminen ei ollut aina kiinni siinä ajamisessa.

“Koko tiimille todella iso kiitos”

Nordgren kilpailee Toni Gardemeisterin pyörittämän TGS Worldwide -tiimin Skodalla. Tiimin Facebook-sivulle heti seuraavana päivänä kirjoitettu viesti kertoo paljon siitä oikeasta hengestä, millä tiimiä pyöritetään.

– Näitä välillä sattuu. Pojat viettivät yön tarkkailussa Tampereella ja ovat kunnossa, se on pääasia. Ei muuta kuin hyvällä yrityksellä uudestaan Neste Rallissa, TGS Worldwiden Facebook-sivullla kirjoitettiin.

Nordgrenilta lähtee isot kiitokset Gardemeisterin johtamalle tiimille, niin Autoglym Rallin aikaisesta toiminnasta, kuin myös ulosajon jälkeisestä ajasta.

– Siitä täytyy kyllä antaa koko tiimille todella iso kiitos, että koko päivä työskenneltiin tosi ahkerasti ja saatiin hyvät säädöt loppupäiväksi. Ja iso kiitos myös siitä, että Toni (Gardemeister) tuli itse parin muun tiimiläisen kanssa illalla tuomaan sairaalaan meidän tavaroita ja tsekkaamaan, että kaikki on ok. Sitä arvostan kyllä suuresti, Nordgren sanoo.

Vain pari päivää sairaalareissun jälkeen Nordgren oli jälleen takaisin ralliautossa ja ratin takana.

– Heti kun ei ollut pää ja niskat enää kipeät, niin vedettiin kypärä päähän ja suunnattiin Hyvinkään Vauhtipuistoon Miettisen Jarkon Subarulla tekemään käsittelyharjoituksia Sunisen Teemun kanssa. Puolituttuja ollaan oltu Teemun kanssa karting-ajoista asti ja Driver Academyssa oltiin samaan aikaan. Siitä lähtien ollaan useampi vuosi treenailtu aina silloin tällöin yhdessä, Nordgren kertoo.

On varsin selvää, että rajun ulosajon jälkeen kuljettajalle tekee hyvää päästä mahdollisimman nopeasti takaisin ralliauton rattiin, jos vain terveys antaa siihen mahdollisuuden.

– Kyllä se on tärkeää päästä heti rattiin ja saada se tuntuma päälle. Ja kun meille tälle viikolle kaavaillut testit siirtyy nyt ensi viikon maanantaille todennäköisesti, niin ei pääse ajotauko pitkäksi muutenkaan. Oli hyvä käydä pitämässä tuntumaa yllä.

“Toivon sitä silti suuresti”

Nordgrenin mukaan osallistuminen Suomen MM-ralliin on varmaa, vaikka ulosajossa romuttunut Skoda ei kilpailukuntoon ehdikään reilussa viikossa.

– TGS:n toisella autolla ajetaan, eli se mikä on Kallen (Rovanperä) käytössä ollut tämän vuoden, Nordgren vahvistaa.

Rovanperä kilpailee kyseisellä autolla Latvian mestaruussarjan osakilpailussa tulevana viikonloppuna ja siitä hetkestä, kun Latvia-rallin maaliintulo on sunnuntaina tapahtunut, on aikaa Suomen MM-ralliin vain neljä yötä. Nordgren ei kuitenkaan ole laittanut Rovanperälle viestiä, että pitäisi auton ehjänä.

– En kehdannut laittaa, mutta toivon sitä silti suuresti, Nordgren naurahtaa.

Raju ulosajo on nyt taakse jäänyttä elämää ja Nordgrenin ajatukset on suunnattu reilun viikon päästä käynnistyvään Suomen MM-ralliin. Tosin ulosajon tuoma vaikutus näkyy edelleen myös siihen valmistautumisessa.

– Kyllähän tuo valmistautumista muutti aikataulullisesti. Tuli vähän ylimääräistä ohjelmaa tälle viikolle ja tietysti ylimääräisiä kustannuksiakin tuli. Paljon menee vielä käytännön järjestelyihin tällä viikolla, mutta koitetaan myös ehtiä keskittyä siihen itse suoritukseen, Nordgren päätti.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 27. heinäkuuta.

Lue myös! Nordgren saattaa ajaa Jyväskylässä Rovanperän kalustolla – ”Varmaa, että viivalla ollaan” (18.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit