Rallicrossin kulut räjähtäneet – suomalaismanageri Atte Varsta huolissaan: ”50000 euroa per kisa”

13.10.2016 / 08:31
Atte Varsta (vas.) on huolissaan rallicrossin kustannuksista. MM-sarja on nostanut lajin uudelle tasolle, mutta samalla kustannukset ovat karanneet älyttömiksi.

[ A- ] / [ A+ ]

Atte Varsta toimii rallicrossissa operoivan Albatec Racingin general managerina. Hän vastaa brittitallin käytännön asioista ja kuljettajasopimuksista. Lisäksi Varsta on MM-sarjassa ajavan Toomas Heikkisen manageri.

Varsta on huolissaan rallicrossin räjähtäneistä kustannuksista. Lajin hinta on nousemassa tasolle, joka on liian kova. Se tarkoittaa, että kuskit kaikkoavat.

– Nyrkkisääntö on 50 000 euroa per kisa. Mitä se summa sisältää, siitä neuvotellaan kuskikohtaisesti. Miten hoidetaan vakuutus, mahdollisesti vauriot tai vaikka ilmoittautumismaksut, Varsta kertoo.

Tästä voi laskea, että EM-sarjan kiertäminen ”tallikuskina” maksaisi 250 000 euroa ja MM-sarjasta ajajapaikan saaminen kustantaisi mielettömät 600 000 euroa.

– Ilmoittautumismaksu on 1100 euroa per kisa. MM-sarjassa tallit joutuvat maksamaan 50 000 euroa kun ilmoittautuvat sarjaan. Lisäksi pitää maksaa erilaisia maksuja kymmeniä tuhansia. Kaikessa on jokin hinta. Ja autoista voin sanoa, että meidän autojen moottorit maksavat noin 100 000 euroa kappale, Varsta listaa.

Varsta sanoo, että MM-sarjan kuljettajista osa siirtynee EM-sarjaan juuri kustannuspaineiden takia. Samalla hän kohdistaa kritiikkinsä etenkin MM-sarjan promoottorina toimivaa IMG-yhtiötä kohtaan.

– IMG on tehnyt sarjan näkyvyyden eteen hyvää työtä. Kilpailullisesti sarja ja sen puitteet ovat kunnossa. Mutta tavoitteena on ollut maksaa talleille korvauksia, ikään kuin palkintorahoja. Tähän mennessä promoottorilta ei ole tullut penniäkään. Se on iso miinus. Kulut nousevat jatkuvasti ja hintalappu kasvaa. MM:ssä on tiimien omistajia, jotka ovat laittaneet tähän omista taskuistaan miljoonia. Kyllä siellä kohta kyllästytään, kun kulut kasvavat, mutta tuloja ei ole, Varsta sanoo.

Atte Varsta arvioi, että tällä hetkellä MM-sarjassa on vain yksi kuljettaja, jolle autonvalmistaja maksaa palkkaa. Kaikki muut rahoittavat ajamisensa yhteistyökumppaniensa kautta.

– Sebastien Loeb on ainoa, jolle tehdas (Peugeot) maksaa palkkaa.

Miten saada suomalaisia huipulle?

Selvää on, että lajin hinta on nousemassa tasolle, jossa vain ns. rahamiehet voivat harrastaa. Se puolestaan nakertaa lajin statusta ja uskottavuutta.

Asia huolestuttaa Varstaa. Hänen mukaansa suomalaisten lahjakkuuksien saaminen EM- ja MM-tasolle vaikeutuu sitä mukaa samassa suhteessa, kun summat kasvavat.

– Nämä ovat aivan hirvittäviä summia. Ei tuollaisia ole kenenkään helppo kerätä. Pahin pelko on, että koko laji hyytyy. Tällä hetkellä suunta (kulujen suhteen) ei ole hyvä. Kustannuksia on pakko saada alaspäin, Varsta painottaa.

– Minulla on halu auttaa suomalaisia. Miksi en auttaisi, jos minulla on siihen mahdollisuus. Siksi kerron näistä asioita ihan avoimesti. Mielelläni tarjoan mahdollisuuksia edetä uralla. Minun tehtäväni on helpottaa asioita ja tasoittaa tietä. Jokaisen kuljettajan kanssa mietitään, että millaisia eväitä on, ja pystytäänkö saamaan kaikkia osapuolia tyydyttäviä vaihtoehtoja.

Varsta on huomioinut managerin työssään, että yrityksillä on usein myös perinteinen ja tavallinen tapa hyödyntää yhteistyössä olevaa urheilijaa.

– Suomessa on todella paljon oppimista tässä asiassa. Kuljettajan hyödyntäminen yritysten puolelta on usein suorastaan alkeellista. Sellainen kokonaisvaltainen markkinointinäkemys puuttuu, Varsta hämmästelee.

Varstan vetämä Albatec on tänä vuonna operoinut EM-sarjan lisäksi Britannian ja Ranskan sarjoissa Peugeot 208 RX Supercar -autoilla. Tallin omistaa Andy Scott, ja hän kilpailee itsekin.

Scotin lisäksi EM-sarjassa Albatecin kalustolla ovat tällä kaudella ajaneet Tommy Rustad ja Jerome Grosset-Janin. James Grint on ajanut Britannian ja Philippe Maloigne Ranskan sarjaa. Grosset-Janin sijoittui EM-sarjassa toiseksi ja Rustad neljänneksi.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit