Rallicrossin MM-sarja jatkuu Kanadassa, Ekström ja Loeb mukana – “Se on ehdottomasti realistista”

2.8.2017 / 05:54
Mattias Ekström ajoi vuosi sitten Kanadassa kauden heikoimman kisansa (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja jatkuu viiden viikon mittaisen kesätauon jälkeen tulevana viikonloppuna Kanadassa ajettavalla kauden kahdeksannella osakilpailulla. Mukana nähdään myös MM-sarjan edellisen osakilpailun DTM-kiireiden takia väliin jättänyt Mattias Ekström, sekä Silkkitie-rallissa kätensä loukannut Sebastien Loeb.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan 120 kilometriä Montrealista pohjoiseen sijaitsevassa Trois-Rivieres’in kaupungissa, Quebecin provinssissa, Kanadassa. Katuradasta 59 % on asfalttia ja rata on pituudeltaan 1,4 kilometriä. Osa radasta on hevosurheilun kilparataa ja huippunopeus Supercar-luokan autoilla tulee olemaan noin 200 km/h.

– Kanadassa tarkoituksena on voittaa kauden neljäs isoin pokaali ja se on ehdottomasti realistista, koska nopea rata sopii niin minulle, kuin autollemmekin. Radalla on todella pitkä suora ja kaksi hyppyä, jotka tekevät kilpailusta hyvää viihdettä, paluun rallicrossin MM-sarjaan tekevä Mattias Ekström ennakoi Audi Motorsportin tiedotteessa.

Kolme voittoa tällä kaudella ajanut Ekström on sarjan pistetilanteessa kolmantena, 38 pistettä sarjaa johtavasta Johan Kristofferssonista, sekä seitsemän pistettä toisena olevasta Petter Solbergista jääneenä. Ekströmiltä jäi väliin sarjan edellinen osakilpailu Höljesissä DTM-kiireiden takia, mutta nyt ruotsalainen on siis jälleen mukana.

Mukana Kanadassa on myös Ekströmin tallikaveri, tällä kaudella vain yhden kerran finaaliin selviytynyt Suomen Toomas “Topi” Heikkinen, joka aiempina vuosina on viihtynyt Kanadassa varsin hyvin. Heikkinen on selviytynyt finaaliin Kanadan osakilpailussa kolmena edellisenä vuonna ja vuonna 2015 sijoitus oli toinen.

– Tavoitteena on jatkaa tätä putkea ja tottakai haluaisin olla jälleen palkintopallilla. Viime vuonna sade kasteli radan juuri ennen finaalia ja minä, sekä Petter Solberg olimme ainoat, jotka lähtivät kisaan kuivan kelin renkailla. Starttini oli täydellinen, mutta märällä radalla vauhtimme ei riittänyt palkintosijoitukseen, Heikkinen kertaa.

EKS RX -tiimin kolmas kuljettaja, Reinis Nitiss, ajoi Kalle Rovanperän voittamassa Latvia-rallissa taannoin viidenneksi. Kyseessä oli Nitisin uran ensimmäinen ralli ja ehtipä Nitiss Kanadan kisan alla hyppäämään benji-hypynkin.

– Ne olivat hienoja kokemuksia, mutta olen kyllä onnellinen siitä, että rallicrossin MM-sarja jatkuu taas. En malta odottaa sitä hetkeä, että pääsen taas Audin ratin taakse Kanadassa taistelemaan MM-sarjan pisteistä, Nitiss hehkuttaa.

Kanadan kilpailun voittoa on kahtena edellisenä vuonna juhlinut Team Peugeot Hansen ja sen kuljettajista Timmy Hansen oli ykkönen vuosi sitten. Hansen on ajanut kesätauon aikana testiä Riiassa, Latviassa ja tiimi lähteekin luottavaisin mielin tulevaan kilpailuun, onhan se löytänyt uusista osista lisää nopeutta. Team Peugeot Hansenin kuljettajista Sebastien Loeb, rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari, on pisteissä ennen Kanadan osakilpailua neljäntenä.

– Olen juuri kotiutunut Silkkitie-rallista, joten tuleva rallicross-kilpailu Trois-Rivieres’issa tulee olemaan jotain täysin erilaista mihin olen tottunut viime viikkoina. Tykkäsin Trois Rivieres’sta, kun olin siellä vuosi sitten. Tunnelma on loistava ja rata jotain täysin erilaista kuin mitä muut sarjan radat. Vallien takia virheisiin ei ole varaa, joten meidän tähtäimessä on ajaa siististi ja pehmeästi ja sitten finaalissa pistää kaikki peliin, Silkkitie-rallissa kätensä loukannut, mutta nyt jo toipunut Loeb suunnittelee.

Rallicrossin MM-sarjan pistetilanne 7/12 osakilpailua

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit