Rallicrossin MM-sarja palaa pitkältä kilpailutauolta – “Häviämään ei lähdetä”

6.10.2023 / 17:43
Rallicrossin MM-sarjan pääluokka ottaa käyttöön RX2e-luokan autot (Kuva: CE Dealer Team).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa päättyy tänä viikonloppuna lähes kolmen ja puolen kuukauden mittainen kilpailutauko. Kauden neljäs ja viides osakilpailu ajetaan Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa.

Mistään suunnitellusta kilpailutauosta ei tässä kohtaa tietenkään ole kyse, vaan tilanne oli rallicrossin MM-sarjalle turvallisuussyistä pakon sanelema. Kuluvaa kautta ehdittiin ajaa vain kolme osakilpailua, kunnes heinäkuussa Englannin Lydden Hillissä tapahtui odottamaton käänne. Ranskalaistiimi Special One Racingin varikolla auto syttyi palamaan kesken akkujen latauksen ja tulipalo tuhosi lopulta tiimin molemmat autot, sekä koko varikkopilttuun.

Palon syttymissyytä on tutkittu nyt jo usean kuukauden ajan, eikä sen tiimoilta mitään varmaa ole vielä tiedotettu. Turvatakseen loppukauden läpiviennin jollain muotoa, sen jälkeen kun Englannin osakilpailun lisäksi myös Belgia ja Saksa jouduttiin perumaan, MM-sarja ilmoitti, että Saksassa oman kilpailukautensa päättänyt RX2e-luokka antaa kilpa-autonsa pääluokan käyttöön kauden neljään viimeiseen osakilpailuun.

– Siirtyminen RX2e-luokan autoihin oli ainoa ja oikea ratkaisu, MM-sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Niclas Grönholm korostaa tiedotteessaan.

Tänä viikonloppuna Etelä-Afrikassa, samoin kuin 11.-12. marraskuuta Hong Kongissa, ajetaan yhden viikonlopun aikana kaksi osakilpailua. Etelä-Afrikassa mukana on vain kahdeksan kuljettajaa, MM-sarjan pistetaulukon seitsemän parasta kuljettajaa, sekä Rene Munnich. Special One Racing -tiimin kuljettajia, Sebastien Loebia ja Guerlain Chicheritia, ei Etelä-Afrikassa nähdä. Grönholm starttaa viikonlopun kilpailuihin MM-pistekakkosena.

– Yritetään tsempata ja ajaa mahdollisimman hyvä tulos. Häviämään ei lähdetä. Kun lähtöviivalle asetutaan, niin voitosta aina ajetaan. Ja se vastus ei ole yhtään sen heikompi kuin aiemmin. Voittaja saadaan tälläkin kalustolla varmasti selville. Saksan kisan kokemuksen jälkeen olemme säätöjen suhteen paljon viisaampia, kuin ennen sitä kisaa. Yritetään ajaa palkintopallille ja pitää kakkossija sarjassa, Grönholm ennakoi.

Grönholm on yksi niistä kuudesta kuljettajasta, jotka ovat tänä vuonna kilpaillut RX2e-luokan autolla. MM-pistejohtaja ja pääluokan kaikki kolme osakilpailua voittanut Johan Kristoffersson näytti Belgiassa suuruutensa, ajamalla RX2e-luokan voittoon. Samassa kilpailussa olivat mukana myös Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, sekä Ole Christian Veiby. Saksassa puolestaan RX2e-luokassa vierailivat CE Dealer Teamin Grönholm ja Klara Andersson, ilman suurempaa menestystä.

Jos ei Grönholm Saksassa kärkisijoille yltänyt, niin Etelä-Afrikan viimeisimmästä, vuonna 2019 ajetusta kilpailusta, inkoolaisella on hyviä muistoja. Neljä vuotta sitten Grönholm ajoi voittoon Etelä-Afrikan MM-osakilpailussa, jättäen taakseen muun muassa maailmanmestaruudesta silloin tiukasti taistelleet Timmy Hansenin ja Andreas Bakkerudin.

– Hyvät muistot radasta! Aina on kiva lähteä ajamaan kilpaa sellaiselle radalle, jolla on aiemmin menestynyt hyvin. Nyt vain auto iskuun. RX2e-auton säätäminen on luokan säännöillä aika tarkkaan rajattu. Saamme ajaa harjoituksia kahdeksan kierroksen sijasta 16 kierrosta testiä, joten meille on varattu riittävästi aikaa säätää autoamme haluamallamme tavalla, Grönholm taustoittaa.

Pääluokan ja kakkosluokan autot ovat molemmat täyssähköautoja, niissä molemmissa on neljä pyörää ja ratti, mutta siihen yhtäläisyydet melko lailla sitten loppuvatkin.

– Saksan RX2e-kisan perusteella merkittävin auton suorituskykyyn vaikuttava tekijä on sähkömoottorien voimanjaon säätö akselien välillä. Sitä pystyy itse säätämään. Se tekee autosta todella paljon paremman tai huonomman ajaa. Kun sopiva vetovoiman säätö on löytynyt, niin esimerkiksi jousituksen tai vakaajien hienosäädöillä ei ole enää niin paljoa vauhtiin merkitystä, Grönholm kuvailee.

Lauantain ja sunnuntain aikataulu

09.30 – Warm up
10.05 – SuperPole
11.10 – 1. alkuerät
12.30 – 2. alkuerät
14.15 – 3. alkuerät
15.30 – Semifinaalit
16.40 – Finaali

Huom! Kaikki ajat ovat Suomen aikoja

 

 

MM-pistetilanteet 3/7 osakilpailun jälkeen

Kuljettajat

1) Johan Kristoffersson (SWE) 69
2) Niclas Grönholm 42
3) Kevin Hansen (SWE) 38
4) Ole Christian Veiby (NOR) 35
5) Timmy Hansen (SWE) 33
6) Timo Scheider (GER) 31
7) Klara Andersson (SWE) 30
8) Sebastien Loeb (FRA) 29
9) Guerlain Chicherit (FRA) 27
10) Gustav Bergström (SWE) 20

Tiimit

1) Kristoffersson Motorsport (SWE) 104
2) CE Dealer Team (SWE) 72
3) Hansen World RX Team (SWE) 71
4) Special One Racing (FRA) 46

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit