MOTORSPORT

Rallicrossin MM-sarjan pääluokan kilpailu peruttu, mestarit hyppäävät kakkosluokkaan

Rallicrossin MM-sarjan pääluokan kilpailu Belgiassa tulevana viikonloppuna on peruttu.

Rallicrossin MM-sarjan vaikeudet pääluokan osalta jatkuvat. Edellisessä osakilpailussa Englannin Lydden Hillissä ranskalaisen Special One Racing -tiimin molemmat kilpa-autot, sekä varikkopilttuu tuhoutuivat tulipalossa, joka sai alkunsa tiimin toisen kilpa-auton akun latauksesta. Koska syttymissyytä ei olla saatu tutkimuksissa vielä selville ja tutkimukset sen osalta jatkuvat, ei pääluokka kilpaile Belgian Mettetin radalla tulevana viikonloppuna.

Belgiassa kuitenkin kilpaillaan, sillä MM-sarjan toinen täyssähköautojen luokka RX2e ajaa Mettetin radalla kauden neljännen osakilpailunsa ja lisäksi mukana nähdään myös EM-sarjan Supercar-luokka, jolle tuleva kilpailu on tällä kaudella viides. RX2e-luokka saa pääluokan kilpailun peruuntumisen myötä mukaansa muutaman todella kovan nimen, joista kaksi on rallicrossin maailmanmestareita.

RX2e-auton rattiin Belgiassa hyppäävät sarjan vakiokuljettajien lisäksi lajilegenda, rallicrossin viisinkertainen maailmanmestari ja MM-pistejohtaja Johan Kristoffersson, sekä vuoden 2019 maailmanmestari Timmy Hansen. Mukana nähdään myös nuorempi Hansenin veljeksistä, Kevin, sekä Kristofferssonin tiimikaveri Ole Christian Veiby. Edellisen osakilpailun Englannissa voittanut Tommi Hallman ei ole mukana. Hallman osallistuu Saksassa ajettavaan kauden päätösosakilpailuun.

– Me olemme kilpatiimi ja haluamme päästä kilpailemaan, sekä tarjoamaan faneille parhaan mahdollisen shown. Tämän takia olemme mukana RX2e-luokassa. Haaste on iso, sillä luokassa on nopeita kuljettajia, Hansen-tiimin tiimipäällikkö, rallicrossin moninkertainen Euroopan mestari Kenneth Hansen ennakoi MM-sarjan tiedotteessa.

Suomalaisedustuksesta Belgiassa vastaavat EM-sarjan Supercar-luokassa kilpaileva Mikko Ikonen, sekä SET Promotion -tiimi, jonka kuljettaja Anton Marklund johtaa EM-sarjaa neljän ajetun osakilpailun jälkeen. Marklund johtaa sarjaa viiden pisteen erolla ennen Enzo Idea, joka nyt pääsee kilpailemaan kotiradalleen. Mukana Belgiassa ovat myös pistekolmonen Janis Baumanis, sekä pisteissä neljäntenä oleva Patrick O’Donovan, jotka myös ovat tiukasti mukana mestaruustaistelussa.

MM-sarjan pääluokan pisteissä toisena oleva Niclas Grönholm ei Belgiassa kilpaile. Grönholm ei myöskään osallistu elokuun puolivälissä ajettavaan Lahden SM-ralliin.

– Lahdessa ajettava SM-ralli jää työnantajani CE Dealer Teamin sopimukseeni kuuluvien työvelvollisuuksien takia väliin. Harmittava juttu, mutta syyskuun lopulla Kokkolan SM-rallissa olemme viivalla. Lahden SM-rallin tilalle kartoitamme korvaavaa rallia Suomesta tai ulkomailta, Grönholm taustoittaa tiedotteessaan.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com