Rallicrossin SM-sarja viikonloppuna Kaanaassa – “Näin tiukkaa taistelua en osannut odottaa”

3.7.2017 / 16:34
Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski Honkajoella (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu pari viikkoa sitten Honkajoella. Aurinko helli paikalle saapunutta runsaslukuista yleisöä ja hienot taistelut radalla kruunasivat päivän. Tapahtumia riitti jokaisessa luokassa aina finaaleihin saakka. SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kaanaan radalla, Tampereella.

SuperCar-luokan finaali Honkajoella oli hurja näytös. Kari Irri sai vahvan startin ja johtikin kilpailua pitkään, kunnes takaripustus petti ja näin ollen voittoon nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen Ari Perkiömäki. Luokan toiseksi itsensä taisteli Toni Lukander, joka nappasi myös luokan suurimman pistepotin. Irri oli lopulta kolmas.

Sarjan tilanne on luokassa tällä hetkellä kutkuttavan jännittävä. Atro Määttä säilytti kärkipaikkansa alkuerien hyvän pistesaaliin ansiosta ja miehellä on kasassa 45 pistettä. Toisena on vain neljän pisteen päässä Jere Kalliokoski ja vain pisteen päässä Kalliokoskesta kärkkyvät Ari Perkiömäki, Jukka Lautamäki, sekä Toni Lukander.

– Alkuerät meni vaihtelevasti, mutta semifinaaleissa sitten homma rupesi kulkemaan jo paremmin. Finaaliin starttasin nelospaikalta ja suoritin heti ensimmäisellä kierroksella lisälenkin. Siitä pääsin ajamaan omaa ajoa ja sija kerrallaan pystyin nousemaan voittoon, Perkiömäki kertasi tapahtumia.

– Nyt on erittäin hyvä fiilis. Tiimi paiski kovasti töitä ja saatiin auto jokaisessa lähdössä hyvään kuntoon, Perkiömäki iloitsi.

SRC-luokassa kamppailtiin tiukasti läpi kilpailupäivän. Finaalissa parhaimman lähdön nappasi Jussi Klemola ja mies ampaisikin turvallisen tuntuiseen johtoon. Pyörähdys kuitenkin tiputti Klemolan kärkikolmikosta, joten luokan voittoon ajoi hurjan taistelun jälkeen Joni-Pekka Rajala. Toinen oli Olli Lavikainen ja kolmanneksi tuli Juha-Pekka Mattila. Voittonsa ansiosta Rajala pitää sarjan kärkipaikkansa 53 pisteellä. Toiseksi nousi Lavikainen (48) ja kolmantena on tällä hetkellä Henri Haapamäki (45).

Luokan pisteissä toiseksi Haapamäen ohi noussut Lavikainen oli suoritukseensa tyytyväinen.

– Hieno kisa ja hieno päivä. Alkuerät meni ihan hienosti ja semifinaali oli kanssa ok. Finaalissa sitten oli ruuhkaa heti ekassa mutkassa ja osuin kaiteeseen. Lähdön edetessä siinä riitti kuitenkin paljon tapahtumia, joten sain vielä hyvän tuloksen, Lavikainen kertasi.

“Honkajoella kaikki onnistui erinomaisesti”

Autokrossi-luokan finaalissa Honkajoella ensimmäisenä ruutulippua heilutti avauskilpailun tapaan Toni Kuhanen. Toisen sijan nappasi myös SRC-luokassa podiumille kiivennyt Joni-Pekka Rajala ja kolmas oli Tero Tukiainen. Kuhanen on kahden osakilpailun jälkeen turvallisen tuntuisessa johdossa 57 pisteellä. Toisena luokassa on Jori Seppälä (45) ja kolmatta sijaa pitää hallussaan Tukiainen (41).

– Honkajoella kaikki onnistui erinomaisesti. Viisi lähtöä ja viisi voittoa. En tiedä miten voisi enää parantaa, Kuhanen totesi tyytyväisenä.

Crosskart-luokassa voittoon ajoi Leevi Lassila. Toiseksi tuli Jimi Kalliomäki ja kolmas oli Valtteri Koski. Sama kolmikko ajoi podiumille myös kauden avauskilpailussa Hyvinkäällä. Sarjan kärkipaikkaa pitää vakuuttavasti hallussaan Lassila 58 pisteellä. Toisena on Koski (48) ja kolmantena Kalliomäki (44).

RX Academy -luokassa voiton otti vasta ensimmäisen rallicross-kilpailunsa ajanut rallipoluilta tuttu Jari Huttunen. Toiseksi tuli Sami-Matti Trogen ja kolmanneksi sijoittui Jesse Kallio.

Toni Lukander ajoi vaiherikkaan Honkajoen kilpailun toiseksi SuperCar-luokassa. Mies keräsi myös suurimman pistepotin ja on näin ollen jaetulla kolmannella sijalla luokan pistetaulukossa.

– Tiesin että tulee olemaan tiukka sarja, mutta ihan näin tiukkaa taistelua en osannut odottaa. Täytyisi malttaa ajaa järkevästi, mutta siltikin kaikissa kisoissa pitäisi taistella vähintään sinne kolmen sakkiin, Lukander toteaa.

SRC-luokassa toisella sijalla majaileva Olli Lavikainen hamuaa varmasti Kaanaassa kauden ensimmäistä voittoaan.

– Autoon on tehty Honkajoen kisan jälkeen pieniä muutoksia ja vikoja on korjailtu. Täytyy vielä ennen kisaa käydä Kaanaassa testaamassa rataa, jos saadaan auto kasaan ennen sitä, Lavikainen sanoo.

Autokrossi-luokassa alkukauden ylivoimaisinta vauhtia on pitänyt Toni Kuhanen. Miehelle ei ole vielä löytynyt kunnolla haastajaa, ja Kaanaassa tavoitteena onkin vain ja ainoastaan kauden kolmas voitto.

– Viime vuonna ainakin Kaanaan rata sopi mulle oikein hyvin. Lähdetään vaan jatkamaan siitä mihin Honkajoella jäätiin, Kuhanen totetaa luottavaisena.

Teksti: Rallicrossin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit