MOTORSPORT

Rallicrossin Super1600 EM –sarja käynnistyy – Jussi-Petteri Leppihalme tavoittelee mestaruutta

Rallicrossin Super1600-luokan EM-sarja käynnistyy viikonloppuna Portugalin Montalegren radalla. Jussi-Petteri Leppihalme palaa takaisin parrasvaloihin kolmen vuoden tauon jälkeen, ja tavoittelee euroopanmestaruutta.

Leppihalme kilpailee etuvetoisella Renault Twingo –autolla, jonka huollosta ja kilpailukyvystä vastaa sarjassa mestaruuksiin tottunut Set Promotion. Parkanolainen Leppihalme, 24, ajoi EM-sarjassa 2011-2013, ja saavutti kahden osakilpailuvoiton lisäksi EM-pronssin 2012. Viime kaudella hän kilpaili supercar-luokassa SM-sarjassa.

– Koko kauden tavoite on euroopanmestaruus ja ensimmäisen kisan tavoite on voitto, Leppihalme alleviivaa.

Hän on päässyt testaamaan ajokkiaan jo viiden päivän ajan Ranskassa ja Portugalissa, ja jatkaa testaamista vielä tänään tiistaina.

– Ihan hyvä fiilis. Olen hyvin luottavainen, että vauhti alkaa olla oikealla tasolla voitoista ajaakseen, ja että auto on tuttu. Luottavaisin mielin voi lähteä kauden avaukseen. Vähän tiistaina vielä hierotaan pikkujuttuja, mutta tunne on sellainen, että ihan saman tien voisi jo lähteä ensimmäiseen kisaan.

– Tällaista autoa ajoin viimeksi 2012, ja kyllä sen jälkeen on menty todella hyvään suuntaan. Moottorin käyttöalue on laajentunut ja alustaan on tehty paljon päivityksiä. Olen oikein positiivisella tuulella, Leppihalme sanoo.

Montalegren rata on Leppihalmeelle tuntematon. Hän ei ole aiemmin siellä kilpaillut. Ennakko-oppia on haettu omasta simulaattorista.

– Simulaattoria olen ajanut aika paljon. Eikä kyse ole mistään pleikkarista, vaan ihan oikeasta täysiverisestä simulaattorista. Siinä on Latvian rataa lukuun ottamatta kaikki EM-sarjan radat ja Suomen ratojakin. Autoa voi säätää kuten oikeaa kilpa-autoakin, ja ne pienetkin muutokset huomaa ajettaessa heti. Montalegre on mielenkiintoinen rata. Se on osittain todella tekninen, osittain todella nopea. Hauskalta radalta vaikuttaa kunhan löytää oikean ajorytmin, Leppihalme kertoo.

– Lähtö on edelleen todella tärkeä. Se ratkaisee hyvin pitkälti millainen kilpailusta tulee. Toisaalta rallicrossissa ei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Tämä on siinä mielessä mielenkiintoinen laji, Leppihalme muistuttaa.

EM-sarjaa ajetaan MM-sarjan yhteydessä kuutena viikonloppuna: 22.-23.4. Portugali, 13.-14.5. Belgia, 1.-2.7. Ruotsi, 2.-3.9. Ranska, 16.-17.9. Latvia ja 30.10.-1.10. Saksa.

Lauantaina ajetaan kaksi aika-ajoerää ja sunnuntaina toiset kaksi. Niiden tulosten perusteella 12 nopeinta pääsee kahteen kuuden auton semifinaaliin. Kolme parasta kummastakin semifinaalista etenee viikonlopun varsinaiseen finaaliin.

Lähde: Jussi-Petteri Leppihalmeen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com