Rallicrosstähdet lauantaina Kouvolassa – Mikä on konkari-Alamäen vauhti?

24.5.2016 / 10:38
Aki Karttunen hallitsi Hondallaan avauskisaa Hyvinkäällä. Takana kurkkimassa ovat Jussi-Petteri Leppihalme ja Mikko Malinen. (kuva: Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarja jatkuu Kouvolan Tykkimäen radalla lauantaina. Jo Hyvinkään avausosakilpailu osoitti, että lajin suosio ei ole tuulesta temmattu, sillä vauhtia, dramatiikka ja upeita onnistumisen hetkiä nähtiin roppakaupalla.

Asetelmat Kouvolaan ovat vähintäänkin kutkuttavat. SuperCareissa Aki Karttunen johtaa SM-pisteissä ennen Jere Kalliokoskea ja Toni Lukanderia. Hyvinkäällä karvaat pettymykset joutuivat kokemaan ennakkosuosikeista sekä Ari Perkiömäki että Atro Määttä, joten nälkä ja revanssikiima ovat varmasti korkealla. Karttunen ei kuitenkaan hevillä luovu kärkipaikastaan.

– Ennen Kouvolaa kunnostetaan vielä hieman autoa ja muun muassa vaihdelaatikkoa. Katsotaan, jos ensi viikonloppuna päästään ajamaan testiä johonkin. Kouvolassa on tarkoitus jatkaa samalla linjalla kuin Hyvinkäällä eli voittoa haetaan, Karttunen toteaa.

Mihin yltää konkari-Alamäki?

SRC-luokassa ja ylipäätänsä koko Kouvolan osakilpailussa suurin mielenkiinto kohdistuu lajin legendaan, viisinkertaiseen rallicrossin Euroopan mestariin Matti Alamäkeen, joka tekee paluun radoille juhlakilpailussaan. Tällaista herkkua on suomalaiselle autourheilukansalle todella harvoin tarjolla.

– On tämä huikea tilaisuus. Pääsen mittaamaan muiden, ja etenkin oman vauhtini riittävyyden tämän päivän kovimpien kuljettajien parissa. Pääsin testaamaan ajokkiani huhtikuun lopussa, ja se vaikutti erittäin suorituskykyiseltä, joten autosta se ei ainakaan jää kiinni, Alamäki ennakoi.

SRC-luokassa Hyvinkäällä voittoon ajoi Joni-Pekka Rajala, mutta hän ei ole ilmoittautunut sarjaan juuri tässä luokassa, joten korkeimmat pisteet menivät Peter Heleniukselle. Heleniuksen kannassa ovat toisena Sami Kiskola ja Jussi Klemola. Helenius odottaa tyynenä Kouvolan kilpailua, joskin hänen ohjastamansa Volkswagen Scirocco kaipaa hieman laittoa.

– Auton tekniikkapuoli säilyi varsin ehjänä, mutta peltitöihin tässä kyllä pääsee. Alustaakin säädetään jonkin verran Kouvolaa varten. Luottavaisin mielin lähden voittoa jahtaamaan, Helenius sanoo.

Autokrossissa Vesa Puuskamäki näytti muille, kuinka Toyota MR2 kulkee parhaimmillaan ja vei täyden pistepotin. Kouvolaan lähdettäessä lähimmät haastajat ovat neljän pisteen päässä oleva Manu Juhola ja seitsemän pisteen päässä oleva Joni-Pekka Rajala. Puuskamäki odottaa Kouvolasta erittäin kovaa kamppailua.

– Hyvinkäällä renkaat meinasivat loppua kesken, mutta onneksi ne kestivät maaliin asti. Kouvolasta tulee varmasti jälleen erittäin tasaväkinen ja tiukka kamppailu. Yhtään virhettä ei saa tehdä, mutta ei siellä auta paljon hidastellakaan. Muuten tulee muut ohi molemmilta puolilta, Puuskamäki pohtii.

Lähde: Rallicrossin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit