Rallin MM-sarja jatkuu helmikuussa Rovaniemellä ilman yleisöä

26.1.2021 / 17:53
Ole Christian Veiby Hyundailla Tunturirallissa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Lapin aluehallintoviraston maanantaina julkistama päätös oli varsin odotettu. Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikkien yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien järjestämiskieltoa jatkettiin jatkumaan aina helmikuun loppuun asti.

Samalla nyt tehty päätös tarkoittaa automaattisesti sitä, että Rovaniemen seudulla helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettava rallin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu tullaan järjestämään ilman erikoiskokeilla olevaa yleisöä. Tilanne on jo sikäli tuttu, että niin rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu Rovaniemellä, kuin myös rallin MM-sarjan kauden viime viikonloppuna avannut Monte Carlo ajettiin ilman paikan paikalla ollutta yleisöä.

– Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto jatkaa helmikuun loppuun rajoitusta, joka kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, tiedotteessa sanotaan.

Suomi sai järjestettäväkseen tänä vuonna toisen MM-rallin, kun perinteinen helmikuussa ajettu Ruotsin MM-ralli peruttiin. Talvinen rallin MM-sarjan osakilpailu Suomessa tullaan ajamaan 26.-28. helmikuuta Rovaniemen toimiessa rallin keskuspaikkana. Kilpailureitti, jota ei vielä ole julkistettu, tulee annettujen ennakkotietojen mukaan sisältämään kymmenen erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 260 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit