MOTORSPORT

Rallin MM-sarja julkaisi uuden rengastoimittajan, brittikuski sivalsi tylysti

Rallin MM-sarjassa siirrytään uuteen rengasaikaan vuonna 2025, kun eteläkorealainen Hankook ottaa vastuulleen sarjan virallisen rengastoimittajan tehtävät.

Kansainvälinen autoliitto FIA yhdessä rallin MM-sarjan promoottorin kanssa käynnisti heinäkuussa yksityiskohtaisen tarjouskilpailun, missä tarjolla oli rallin MM-sarjan rengastoimittajan pesti yksinoikeudella vuodesta 2025 eteenpäin. Prosessissa arvioitiin muun muassa rengastoimittajan toimituskykyä, renkaiden kestävyyttä ja teknistä laatua, rengaskohtaista hintaa, sekä yrityksen markkinointia. Voiton tarjouskilpailussa vei lopulta eteläkorealainen Hankook.

– Rallin MM-sarja on yksi maailman upeimmista moottoriurheilumuodoista, jolla on rikas historia, sekä suuri ja omistautunut fanikunta. Hankook-renkaat on erittäin iloinen ja ylpeä saadessaan tulla yksinoikeudella rallin MM-sarjan uudeksi rengastoimittajaksi, sekä kumppaniksi, Hankookin toimitusjohtaja Sooil Lee hehkutti tiedotteessa.

Vuodesta 2021 lähtien rallin MM-sarjassa on ajettu Pirellin renkailla, mutta italialainen rengasjätti ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että ei aio taistella jatkosopimuksesta nykyisen sopimuksen päättymisen jälkeen. Pirellin renkaat nähdään rallin MM-sarjassa siis vielä ensi vuonna, mutta vuodesta 2025 eteenpäin siirrytään Hankookin aikaan. Mukana tarjouskilpailussa olivat myös intialainen MRF, sekä ranskalainen Michelin, joka rengasti MM-sarjaa vielä vuonna 2020.

– Olemme innoissamme saadessamme avata uuden aikakauden rallin MM-sarjassa ja toivottaa Hankook lämpimästi tervetulleeksi yksinoikeudella rengastoimittajaksemme kolmevuotisella sopimuksella vuodesta 2025 alkaen. Samalla haluamme välittää kiitoksemme Pirellille heidän arvokkaasta panostuksestaan viime vuosien aikana. Heidän työtään on arvostettu suuresti, rallin MM-sarjan promoottorin urheilujohtaja Peter Thul korosti.

Hankook, seitsemänneksi suurin rengasvalmistaja maailmassa, tulee toimittamaan vuodesta 2025 eteenpäin renkaat niin rallin MM-sarjan pääluokkaan, kuin myös WRC2- ja WRC3-luokkaan, sekä junioreiden MM-sarjaan. Tänä vuonna Hankookin renkailla on kilpailtu maailmalla yli 50 eri sarjassa, muun muassa sähköformuloiden MM-sarjassa, sekä rallin EM-sarjan junioriluokassa.

Yksi Pirellin renkaiden äänekkäimmistä kritisoijista viime vuosina, rallin moninkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, olisi toivonut näkevänsä Michelin tekevän paluun rallin MM-sarjaan viiden vuoden tauon jälkeen. Kovimman kritiikin Hankookin valinnasta tarjosi kuitenkin brittikuljettaja Callum Black, jonka meriitit rallin parissa ovat tulleet “sumuisten saarten” omista sarjoista.

– Pystytte maksamaan rallin MM-sarjalle tullaksenne rengastoimittajaksi, mutta silti ette saa maksettua laskua vuoden 2010 vääryyksistä! Jos kuljettajat pitivät Pirelliä huonona, niin odottakaapa tulevaa, Black tykitti viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) aiemmin tänä vuonna sen jälkeen, kun Hankookin sopimus oli julkaistu.

Kyseisenä vuonna 2010 Black voitti British Rally Challenge -sarjan mestaruuden. Sen jälkeen CV:hen on tullut Walesin rallisarjan mestaruus vuonna 2017, sekä Brittien asfalttisarjan mestaruus tänä vuonna. MM-sarjassa 32-vuotias Black on esiintynyt vain kerran, Walesin MM-rallissa vuonna 2017, mutta ilman suurempaa menestystä.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, viestipalvelu X

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com