MOTORSPORT

Rallin MM-sarja sai taas uuden suomalaisen luokkavoittajan – “Mestaruus, tottakai”

Rautio Motorsport -tiimin Roope Korhonen ylsi jo uransa toisessa MM-rallissa luokkavoittoon. Samalla suomalaiskuljettajien viime vuosien väkevä läpimurto MM-sarjan pienemmissä luokissa sai jatkoa uuden voittajan myötä.

Roope Korhonen teki voitokkaan paluun Ford Fiesta Rally3 -auton rattiin, kun rallin SM-sarjassa SM3-luokan Suomen mestaruuden viime vuonna voittanut laukaalainen vei nimiinsä WRC3-luokan viime viikonloppuna ajetussa Ruotsin MM-rallissa. 24-vuotias Korhonen yhdessä kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa olivat lopulta varsin ylivoimaisia, sillä maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin 39,6 sekuntia toiseksi sijoittuneeseen William Creightoniin nähden.

– Ralli meni aika lailla niin kuin suunnittelimme sen menevän. Pelin luonne muuttui siinä vaiheessa, kun Creightonille tuli ongelmia. Ajoimme hänet ek:lla kiinni ja ero kasvoi yli minuuttiin, Korhonen kertasi voitokasta kilpailuaan.

Korhonen nousi luokkajohtoon perjantaina, kilpailun neljännen erikoiskokeen jälkeen. Kahdella seuraavalla erikoiskokeella ero Creightoniin kasvoi 12,4 sekuntiin, mutta perjantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ajovirhe maksoi aikaa sen verran paljon, että ero kaventui 2,4 sekuntiin ja perjantain viimeisellä erikoiskokeella Creighton pyyhkäisi kokonaistilanteessa suomalaisen ohi, napaten johtoaseman haltuunsa 2,3 sekunnin turvin.

– Ainoa virhe tapahtui perjantaina, kun pyörähdimme. Olimme väliajoissa jo kymmenen sekuntia muita edellä, joten se ei näkynyt ek-ajoissa niin suurena tappiona miltä se siellä pätkällä tuntui, Korhonen muisteli.

Tiukka kaksintaistelu Korhosen ja Creightonin kesken sai jatkoa vielä lauantain aamupäivän lenkillä, mutta huoltotauon jälkeen Creighton kohtasi ongelmia kesken matkanteon auenneen konepellin myötä ja yhtäkkiä Korhonen huomasi johtavansa luokkaa 51,4 sekunnin erolla toiseksi nousseeseen Laurent Pellieriin nähden, kun matkaa maaliin oli vielä viisi erikoiskoetta.

Lauantain jälkeen Korhosen johtomarginaali oli 52,6 sekuntia, kun ajamatta oli enää sunnuntain kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 63 kilometriä. Päätöspäivän avauksessa Korhonen hävisi Creightonille 20 sekuntia ja toisella erikoiskokeella 16 sekuntia. Kokonaistilanteessa ennen viimeistä erikoiskoetta toiseksi jälleen noussut Creighton oli jäänyt Korhosesta 36,3 sekuntia ja Pellier 39 sekuntia.

– Sunnuntaina aloitimme turhankin varovaisesti ja toisella ajokerralla sama pätkä oli jo melkoisilla urilla ja urissa oli lisäksi kiviä, joita yritin väistellä. Kerran jo luulin, että rengas olisi osumasta mennyt, mutta ei. Hyvin kestivät onneksi, Korhonen totesi tyytyväisin mielin.

 

Roope Korhonen kellotti voittoon päättyneessä kilpailussaan kahdeksan pohja-aikaa (Kuva: Timo Anis).

 

 

 

“Kokemus rallitasolla vielä hyvin olematon”

Kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, kuin allekirjoittaen voittonsa, Korhonen ajoi pohja-ajan. Huoliakin matkaan mahtui, auton vaihdelaatikon takia.

– Power Stagelle säästimme hyväkuntoiset renkaat alle, niin pystyimme päättämään rallimme pohja-aikaan. Se oli hyvä kruunu viikonlopulle. Ennen toiseksi viimeistä pätkää vaihdelaatikko alkoi pitämään aika pahaa ääntä ja se vähän huolestutti. Meiltä hävisi pakki kokonaan, mutta onneksi muut vaihteet pelasivat normaalisti maaliin asti. Se toi tähän rallin loppuun vähän jännitystä, Korhonen myönsi.

Korhonen kilpailee tänä vuonna rallin SM-sarjassa SM1-luokassa ja seuraava osakilpailu on ohjelmassa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylässä. MM-sarjassa Korhonen nähdään tänä vuonna Portugalin, Italian Sardinian, Viron, sekä Jyväskylän osakilpailuissa ja kun kauden avaus MM-sarjassa, Korhosen uran toisessa MM-rallissa, oli onnistunut, ei Rautio Motorsport -tiimin kuljettaja ujostellut paljastaessaan tavoitettaan MM-sarjan osalta tälle vuodelle.

– Kerätä kokemusta MM-sarjasta ja tottakai voittaa mestaruus, Korhonen naulasi.

Jesse Kallion MM-debyytti päättyi yhdeksänteen sijaan. Eroa kärkeen kertyi lähes 16 minuuttia, josta suurin osa tuli perjantaisesta hangessa käynnistä. Ulosajon vastapainoksi Kallio ajoi kilpailussa yhteensä kuusi top3 ek-aikaa ja peräti 13 top5 ek-aikaa, osoittaen myös nopeutensa.

– Pitkä kilpailu, jossa paljon ylä- ja alamäkiä. Vaikka sitä tietysti aina hakee tuloksia ja ei omaan tekemiseen aina tyytyväinen ollut, niin silti täytyy olla aika tyytyväinen vauhtiin mitä pystyttiin näyttämään viikonloppuna. Kokemus on rallitasolla vielä hyvin olematon. Huikea reissu ja hirveä määrä kokemusta tulevaisuuteen, Kallio kommentoi Facebook-sivullaan.

Toni Herranen oli mukana palkintotaistelussa aina viidennelle erikoiskokeelle asti, mutta auton tekniikkamurheet pilasivat lopulta menestystoiveet.

– Tulos ei ollut perjantain tekniikkaongelmien takia se mitä haettiin, mutta vauhtiin täytyy olla tyytyväinen ja kisan aikana pystyttiin ajamaan hyviä pätkäaikoja. Seuraavaksi katseet kohti Jyväskylän SM-rallia, Herranen sanoi.

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Meksikossa 16.-19. maaliskuuta.

WRC3-luokan lopputulokset

1) Roope KorhonenAnssi Viinikka (Ford) 2.44.25,9
2) William Creighton-Liam Regan IRL/IRL (Ford) + 39,6
3) Laurent Pellier-Marine Pelamourgues FRA/FRA (Ford) + 40,2
4) Diego Dominguez Jr-Rogelio Penate PAR/ESP (Ford) + 3.08,0
5) Gregoire Munster-Louis Louka LUX/BEL (Ford) + 3.42,2
6) Raul Hernandez-Rodrigo de Eusebio ESP/ESP (Ford) + 8.24,5
7) Roberto Blach Nunez-Mauro Barreiro ESP/ESP (Ford) + 11.15,5
8) Tom Rensonnet-Loic Dumont BEL/BEL (Ford) + 15.25,6
9) Jesse KallioJussi Lindberg (Ford) + 15.55,7
10) Hamza Anwar-Adnan Din KEN/KEN (Ford) + 19.46,6

———

11) Toni HerranenMikko Lukka (Ford) + 30.36,1

Korhosen keskinopeus: 109,9 km/h
Pohja-ajat: Korhonen 8, Creighton 5, Pellier 3, Herranen 1, Munster 1

 

 

Pistetilanne 2/13 osakilpailua

1) Roope Korhonen 25
2) William Creighton (IRL) 18
3) Laurent Pellier (FRA) 15
4) Diego Dominguez Jr (PAR) 12
5) Tom Rensonnet (BEL) 10
6) Jesse Kallio 8
7) Hamza Anwar (KEN) 6
8) Toni Herranen 4
9) Filip Kohn (CZE) 2

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: FIA lehdistötilaisuus, tiedote, Facebook

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com