MOTORSPORT

Rallin MM-sarjan kuluva kausi typistyy – Kiinan osakilpailu on peruttu!

FIA ja rallin MM-sarjan promoottori ovat saaneet Kiinan MM-rallin järjestäjiltä virallisen pyynnön peruuttaa syyskuun alussa ajettavaksi suunniteltu osakilpailu.

Auto- ja moottoripyöräurheilua Kiinassa pyörittävä CAMF, sekä Kiinan MM-rallin järjestelyistä vastaava Le Sports ilmoittivat, että ralliin käytettäväksi suunniteltu tiestö on vaurioitunut pahoin heinäkuun rankkojen myrskyjen ja niistä aiheutuneiden tulvien takia. Koska korjaustöitä ei ehditä tekemään näin nopealla aikataululla ja järjestäjä ei pysty vastaamaan kilpailun turvallisuudesta tiestön osalta, Kiinan MM-ralli joudutaan perumaan.

Kiinan MM-ralli olisi ollut MM-sarjan kauden 10. osakilpailu. Koska WRC.comin tiedotteen mukaan korvaavaa kilpailua ei kalenteriin tule, niin käynnissä oleva kausi typistyy näin ollen 13 osakilpailun mittaiseksi ja tulevana viikonloppuna ajettavan Saksan MM-rallin jälkeen seuraavan kerran tallit ja kuljettajat nähdään tositoimissa Korsikan saarella Ranskassa syys-lokakuun vaihteessa.

Saksan MM-ralli käynnistyy perjantaina. Suomalaiskuljettajista mukana ovat Jari-Matti Latvala, Teemu Suninen, Esapekka Lappi, sekä Max Vatanen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: WRC.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com