MOTORSPORT

Rallin MM-sarjan pistejohtaja Neuville ja Hyundai pitkään jatkosopimukseen

Turkin MM-rallin aattona saatiin kuulla merkittävä sopimusuutinen, kun autonvalmistajien MM-sarjaa johtava Hyundai ilmoitti solmineensa kolmivuotisen jatkosopimuksen kuljettajien MM-pistejohtaja Thierry Neuvillen kanssa.

Nyt solmittu jatkosopimus pitää Thierry Neuvillen, 30, Hyundailla vähintään vuoden 2021 loppuun asti. Neuville on ollut mukana Hyundai-tallissa sen ensimmäisestä kaudesta 2014 lähtien, kun Hyundain nykyinen WRC-projekti käynnistyi. Vuosina 2014-2018 Neuville on ajanut Hyundailla 62 MM-rallia, voittanut niistä yhdeksän, palkintosijoituksia on kertynyt 29, ek-voittoja 129 ja MM-pisteitä 735.

– Olemme viime vuosina parantaneet paljon. Ja tavoitteeni on koko ajan ollut rakentaa jatkuvuutta urallani tämän tallin kanssa. Olemme kokeneet yhdessä useita hienoja hetkiä, kuten myös työskennelleet yhdessä vaikeina aikoina. Nyt kaikki fokus on suunnattu siihen, että päättäisimme kuluvan kauden parhaalla mahdollisella tavalla, kahteen mestaruuteen, Neuville kommentoi Hyundain tiedotteessa.

Kun kuluvaa kautta on ajamatta vielä neljä osakilpailua, on Neuvillen pistejohto kuljettajien MM-sarjassa toisena olevaan Sebastien Ogieriin nähden 23 pistettä. Autonvalmistajien MM-sarjassa Hyundain johto Toyotaan nähden on puolestaan 13 pistettä.

– On todella hienoa, että Thierry ja Nicolas (Gilsoul, kartanlukija) jatkavat tallissamme seuraavat kolme kautta. He molemmat ovat olleet merkittävässä roolissa rakentamassa Hyundai Motorsportin WRC-ohjelmaa viimeiset viisi vuotta, ollen mukana saavuttamassa useita merkittäviä merkkipaaluja Hyundain taipaleella. Samalla kun taistelemme kuluvan kauden mestaruuksista, niin on tärkeää katsoa myös kohti tulevaisuutta, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan korostaa.

Rallin MM-sarjan kauden kymmenes osakilpailu ajetaan Turkissa tänä viikonloppuna ja se käynnistyy torstaina.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com