MOTORSPORT

Rallin MM-sarjan pistetilanteet Espanjan jälkeen – Australiassa luvassa huikea finaali

Rallin MM-sarjassa tullaan näkemään ja kokemaan huikea finaali, kun Australiassa kahden ja puolen viikon päästä ajettavassa kauden viimeisessä osakilpailussa ratkaistaan maailmanmestaruuksien kohtalo.

Kuljettajien MM-sarjassa hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier nousi Espanjan osakilpailussa MM-pistejohtoon, mutta Thierry Neuville on vain kolmen pisteen päässä ranskalaisesta. Ott Tänakilla on vielä pienen pieni sauma nousta mestariksi, mutta se vaatisi virolaiselta täydellistä onnistumista Australiassa, sekä samaan aikaan molempien, Ogierin ja Neuvillen, lähes täydellistä epäonnistumista.

Tänakilla on eroa Ogieriin 23 pistettä, kun suurimmillaan kuljettaja voi saada yhdestä osakilpailusta 30 pistettä. Todennäköisin vaihtoehto on siis, että mestarin nimi tänä vuonna on joko Ogier tai Neuville. Ogierin voittaessa mestaruus olisi hänelle jo MM-tasolla kuudes, kun taas Neuville metsästää uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta.

Autonvalmistajien MM-pisteissä Toyota säilytti ykköspaikkansa, mutta Hyundai kavensi piste-eroa Espanjassa kahdeksalla. Nyt ero on Toyotan eduksi 12 pistettä, joten näiden kahden välillä tullaan näkemään Australiassa hieno taistelu. Myös hallitsevalla maailmanmestarilla M-Sportilla on edelleen mahdollisuus nousta mestaruuteen asti, mutta tuo mahdollisuus on äärimmäisen pieni. Brittitallin ero Toyotaan nähden on 25 pistettä. Suurimmillaan yksi talli voi kasvattaa yhdessä osakilpailussa pistesaldoaan 43 pisteellä.

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Australiassa 16.-18. marraskuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com