Rallin SM2-luokan hopeataistelusta kolmen kuljettajan välinen taistelu – “Panosta riittää päätöskisassa”

11.9.2017 / 18:46

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kalenterissa on syyskuussa kaksi kauden viimeistä osakilpailua, joista toiseksi viimeinen kurvailtiin viikonloppuna Uudessakaupungissa. Janne Eronen on hyvän tulossarjansa myötä vahvasti mukana mitalitaistelussa, vaikka “Ukissa” pistepotti ei kasvanutkaan odotetulla tavalla.

Janne Eronen lähti tavoittelemaan kauden ensimmäistä luokkavoittoa SM2-luokasta, mutta värikkäiden vaiheiden jälkeen voittopisteet matkasivat kovimmalle kilpakumppanille Timo Mäenpäälle.

– Ekan pätkän liukkaus yllätti, enkä saanut rytmistä kiinni. Kakkospätkä lähti tulemaan paremmin, mutta ei vieläkään riittävän hyvin. Vähän ennen maalia oli sisämutkassa ojarumpu, joka oli nuotituksessa jäänyt merkkaamatta. Se viskasi auton ojaan. Siinä rytäkässä meni yli 14 minuuttia, joten kisa oli pilalla. Ajoin sen jälkeen hyvällä rytmillä maaliin. Sain ajamalla sentään yhden sijan kiinni, mutta lopputulokseksi jäi seitsemäs sija, Eronen kertaa lauantain tapahtumia.

– Ennakkovalmistelut tehtiin paremmin kuin koskaan, joten voittamaan lähdettiin. Tuuria ei ollut matkassa, kun huolimattomuusvirhe maksoi tällä kertaa paljon, summasi Eronen pettyneenä.

RTE-Motorsportin kuljettaja sai kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä virhe ei juurikaan vaikuttanut mitalitaisteluun.

– Menetimme vain viisi pistettä Mäenpäälle. Hänen pistesaldostaan pudotettiin nyt huonoin tulos pois, kun vastaavasti meillä oli alkukaudelta keskeytyksen myötä yksi nollakisa. Panosta siis riittää päätöskisassa, jossa voitto toisi SM-hopeaa, Eronen laski.

Ensi lauantaina Eronen kilpailee Leppävirran SM-rallisprintissä. Syyskuun viimeisenä viikonloppuna on sitten rallin SM-sarjan huipennuksen vuoro Tampereen ympäristössä.

Uudenkaupungin SM-ralli ja SM2-luokan kärkikuusikko

1) Timo Mäenpää (Mitsubishi) 50.21,9
2) Kim Niemi (Mitsubishi) + 14,1
3) Ville Hautamäki (Subaru) + 1.08,5
4) Timo Pitkäniemi (Subaru) + 4.32,4
5) Evgeny Cherkasov (Subaru) + 4.51,8
6) Aleksandr Posadskiy (Mitsubishi) + 5.03,2

SM2-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Eerik Pietarinen 134
2) Timo Mäenpää 86
3) Janne Eronen 78
4) Ville Hautamäki 74
5) Antti Selivaara 44
6) Tommi Järvinen 31

Lue myös! Timo Mäenpää johti SM2-luokkaa Uudessakaupungissa lähdöstä maaliin (10.9.2017)

Teksti ja kuva: Jarno Saari, RTE-Motorsportin tiedote


Facebook kommentit