MOTORSPORT

Rallisprint-mestari Mika Lemmetti vaihtaa ralliin – “Tavoitteet on asetettu”

Mika Lemmetti voitti rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestaruuden vuonna 2017 ja ajoi tällä kaudella tasapistein hopealle. Yli kymmenen vuotta sprinttipolkuja kolunnut Lemmetti loikkaa nyt rallin maailmaan, autona tulee olemaan BMW ja päätavoitteena on rallin Suomen Juniorimestaruus.

Mika Lemmetti aloitti rallisprintin nuorten luokasta vuonna 2005 Toyota Starletilla. Junioreihin siirryttyään tuloksena oli “junnucupin” hopeinen mitali. Yleisessä luokassa sijoitukset pyörivät alusta lähtien kärjen tuntumassa, mutta juuri mitalisijojen ulkopuolella, Lemmetin ollessa kaudesta toiseen neljäs tai viides. Täysosuma, pitkään jahdattu mestaruus, vapautti Lemmetin villiin voitontanssiin.

– Mestaruuden varmistuminen Huittisissa oli tunteikas hetki. Meille oli viikolla syntynyt esikoinen, ihana tyttölapsi, ja tunteet olivat pinnassa. En voinut välttää kyyneliä, kun voitto tuli, Lemmetti kertaa ikimuistoista tapahtumaa.

Seuraavalla kaudella laihialainen voitti kuudesta osakilpailusta viisi, mutta se ei riittänyt mestaruuden uusimiseen.

– Jari-Matti Tiilikka oli nyt parempi, kaikki kunnia hänelle. Toistaiseksi jätän nuo kentät muille, joitain yksittäisiä sprinttejä saatan kyllä ajaa, Lemmetti suunnittelee.

Kaudella 2019 Lemmetin päätavoite on junioreiden SM-sarjassa ja kartanlukijan penkille istuu Jussi-Pekka Tiilikka. F-Rallisarjassa kartturin hommat hoitaa Eetu Hellsten. Lemmetin ralliura on yhden kauden mittainen, kun vuonna 2008 hän kiersi F-Cupin B-junioreissa Jouni Näsmanin kanssa. Nyt pari palaa yhteen muutaman nuottikilpailun merkeissä.

– Viime kaudella ajoin kokeeksi yhden rallin. Se meni sen verran hyvin, että ajatus lajin vaihdosta sai lisäpuhtia. Tavoitteet on asetettu ja kyllä katse on suunnattu SM-mitaliin. Uskon, että monella muullakin on sama tavoite, joten odotan hienoa kautta ja kovia taisteluja uusien kilpakumppaneiden kanssa, Lemmetti päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Lemmetti Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com