Rally Adriatico: Rovanperän taistelu palkintosijoituksesta päättyi ulosajoon

14.5.2017 / 17:50
Kalle Rovanperä oli ennen keskeytystään hyvässä vauhdissa (Kuva: Campionato Italiano Rally).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän ja kartanlukija Risto Pietiläisen hyvin sujunut viikonloppu Adriatico-rallissa, Italian mestaruussarjan kauden neljännessä osakilpailussa, päättyi ulosajoon sunnuntain kolmannella erikoiskokeella. Ennen ulosajoaan Rovanperä kävi kovaa taistelua yleiskilpailun kolmannesta sijasta tallikaveriaan vastaan.

Kalle Rovanperä lähti Adriatico-rallin toiseen ajopäivään yleiskilpailun neljänneltä sijalta ja eroa kolmanteen sijaan oli ennen päätöspäivän kuutta erikoiskoetta vain 5,3 sekuntia. Sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella Rovanperä teki ajovirheen, Peugeotista irtosi etupuskuri ja ero viimeiseen palkintosijaan kasvoi nyt 8,6 sekuntiin.

Seuraavalla erikoiskokeella Rovanperä oli viides, mutta kun tallikaveri Paolo Andreucci jäi taakse, niin ero kolmanteen sijaan (Andreucci) kaventui nyt tasan kahdeksaan sekuntiin, kun ajamatta oli vielä neljä erikoiskoetta. Rallin 12. erikoiskoe kuitenkin koitui Rovanperän kohtaloksi, joka ajoi ulos ja edessä oli keskeytys. Rovanperä pääsi vielä erikoiskokeen maaliin, mutta ei startannut enää 13. erikoiskokeelle.

Vaikka Italian mestaruussarjan kauden neljäs ja ensimmäinen soralla ajettu osakilpailu siis päättyikin nuoren suomalaiskuljettajan osalta pettymykseen, niin viikonlopun positiivista antia oli ehdottomasti Rovanperän kauden paras vauhti Italian sarjassa. Rovanperä nakutti lauantain yhdeksällä erikoiskokeella seitsemän kertaa neljän nopeimman joukkoon ja taisteli tosissaan kauden ensimmäisestä palkintosijoituksesta kokeneita kilpakumppaneitaan vastaan. Ja pitää myös muistaa, että Rovanperän uralla ulosajot ovat olleet yhtä harvinaisia kuin Suomen Leijonilla voitot Ranskasta käynnissä olevissa jääkiekon MM-kisoissa.

Adriatico-rallin voittoon ajoi rallia lähdöstä maaliin johtanut Skoda-kuljettaja Umberto Scandola, jolle voitto oli kauden ensimmäinen. Simone Campedelli Fordillaan oli kolmas ja eroa kärkeen kertyi 26,5 sekuntia. Kuluvalla kaudella neljästä osakilpailusta kaksi voittanut Andreucci sijoittui nyt kolmanneksi, häviten voittaja Scandolalle 41,4 sekuntia.

Rovanperän ja Pietiläisen kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna ajettavalla Talsi-rallilla, joka on Latvian mestaruussarjan kauden kolmas osakilpailu. Rovanperä voitti talvella kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua näytöstyyliin ja johtaa sarjaa maksimipistein.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit