Rally Estonian ilotulitus jatkuu: Markko Märtin mukaan Fordin WRC-autolla!

27.6.2019 / 08:30
Markko Märtin ja Kristo Kraag, Rally Estonian voittajat 2010 (Kuva: Ray Pöder).

[ A- ] / [ A+ ]

Heinäkuussa Virossa ajettavassa Rally Estoniassa nähdään mukana peräti seitsemän uuden sukupolven WRC-autoa. Viimeisin kuljettajakiinnitys on rallin MM-sarjan historian ensimmäinen virolaisvoittaja Markko Märtin, joka oli vuonna 2010 myös Rally Estonian historian ensimmäinen voittaja.

Rally Estonia tarjoaa rallin MM-sarjan tehdastalleille, kuljettajille, sekä kartanlukijoille erinomaisen mahdollisuuden hakea oikeita säätöjä ja fiilistä nopeilta sorateiltä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaa Suomen MM-rallia silmällä pitäen. Samalla Virossa annetaan näyttöjä kilpailun järjestämisestä MM-sarjan suuntaan, onhan Rally Estonia tänä vuonna MM-sarjan virallinen promootiokilpailu.

Mukana virolaisilla sorateillä tullaan heinäkuussa näkemään peräti seitsemän uuden sukupolven WRC-autoa ja edustettuina ovat MM-sarjan kaikki neljä tehdastallia. Torstaina kilpailun järjestäjä tiedotti, että Rally Estonian historian ensimmäinen voittaja (2010), Markko Märtin yhdessä kartanlukijansa Kristo Kraagin kanssa, tulee osallistumaan tämänvuotiseen kilpailuun. Märtin osallistuu kilpailuun Fordin WRC-autolla.

– Meidän tavoitteena oli saada mukaan neljä tehdastallia. Se, että Markko Märtin Ford Fiesta WRC:llä tulee myös mukaan, on mielestäni yhtä tärkeää. Vuonna 2010 Märtin yhdessä kartanlukijansa Kristo Kraagin olivat Rally Estonian historian ensimmäiset voittajat, joten meille on kunnia saada heidät jälleen mukaan, Rally Estonian johtaja Urmo Aava hehkuttaa kilpailun tiedotteessa.

Märtinin lisäksi Fordin WRC-autolla Rally Estoniassa kilpailevat Elfyn Evans ja Georg Gross, Hyundailla Andreas Mikkelsen ja Craig Breen, Citroenilla Esapekka Lappi ja Toyotalla kilpailun hallitseva voittaja ja MM-sarjan tämän hetken pistejohtaja Ott Tänak.

– Markkolla on ollut merkittävä rooli virolaisen rallin kehittämisessä. Rally Estonia on osa sitä ja odotankin saavani häneltä palautetta kilpailumme erikoiskokeista, sekä organisaatiosta, Aava toivoo.

Märtinin ammattilaisura rallin MM-sarjassa kuljettajana päättyi surullisissa tunnelmissa vuoden 2005 Walesin MM-rallissa. Peugeotin tehdastallissa kilpaillut Märtin, MM-sarjan pronssimitalisti vuodelta 2004, ajoi ulos ja auto törmäsi kartanlukijan puoli edellä kovassa vauhdissa päin puuta. Märtinin kartanlukija Michael Park menehtyi ulosajossa saamiinsa vammoihin, eikä Martin tuon jälkeen palannut enää koskaan MM-sarjaan kuljettajana.

Vuosina 2006-2017 Märtin on ajanut satunnaisia ralleja ja lähinnä näytösluonteisia kilpailuja. Vuoden 2010 Rally Estonian voiton lisäksi Märtinillä on palkintokaapissaan vuoden 2011 kilpailun kakkospokaali. Märtinin pyörittämä MM-Motorsport-talli on vahvasti mukana rallin parissa ja tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Toyota Gazoo Racingin WRC-tallin ja Tommi Mäkisen kanssa. Märtin toimii myös Tänakin managerina.

Rally Estonia ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna 13.-14. heinäkuuta ja 15 erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy hieman alle 152 kilometriä.

Markko Märtin, 43

85 MM-rallia vuosina 1997-2005, MM-pronssia 2004
5 MM-osakilpailuvoittoa, 18 palkintosijoitusta
Suomen MM-rallin voittaja 2003

Lue lisää! Tänak mukaan Rally Estoniaan – Virossa mukana MM-sarjan kaikki tehdastallit (26.6.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit