Rally Trophyn kuninkuus toisena vuonna peräkkäin Laaksomaalle – “Fiilikset ovat katossa”

26.9.2017 / 13:11
Pasi Laaksomaa on Rally Trophyn mestari vuosimallia 2017 (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Lahtelainen ralliautoilija Pasi Laaksomaa yhdessä kartanlukijansa Ville Kantoluodon kanssa päätti Rally Trophy -sarjan kauden 2017 osalta mestaruuteen lauantaina Keski-Suomessa ajetussa Riihivuori Rallissa. Sarjan mestaruus on Laaksomaalle jo toinen peräkkäinen.

Keski-Suomen haastavat ja MM-rallistakin tutut soratiet eivät päästäneet parivaljakkoa suinkaan helpolla, vaan keskittymiskykyä mitattiin koko päivän ajan.

– Tämä ei ollut missään nimessä helppo kisa, sillä läheltä piti tilanteita oli enemmän kuin omiin tarpeisiin. Reitti oli todella vaativa, Pasi Laaksomaa kertasi rallin luonnetta.

Vaativien teiden lisäksi lisäjännitystä toi se, ettei Laaksomaan ja Ville Kantoluodon ajama Volkswagen Polo toiminut aivan ongelmitta.

– Pari viimeistä erikoiskoetta meillä oli taas kytkimen kanssa ongelmia ja oli pakko paiskoa vaihteita sisään “raakana”. Kyllähän se vähän hirvitti, että kestävätkö laitteet, mutta onneksi kestivät. Reitti oli muuten kerrassaan upea ja kun järjestäjät olivat kaiken kukkuraksi loihtineet viimeisestä pätkästä 29,99-kilometrisen monsterin, niin kyllä siinä hikeä pukkasi ja loppuun asti piti tulla täysillä, Laaksomaa avasi päivän kulkua.

Vaihderikkaasta kilpailusta huolimatta päivä päättyi juhlatunnelmiin.

– Nyt on tältä kaudelta Rally Trophy -sarja ajettu ja voitimme sen mestaruuden jo toista kertaa peräkkäin. Fiilikset ovat katossa ja suuret kiitokset koko meidän tiimille, huollolle ja kaikille mukana olleille, Laaksomaa kiitteli rallin lopuksi.

Riihivuori Ralli ja Rally Trophyn lopputulokset

1) Pasi Laaksomaa 41.42,0
2) Jani Laaksonen + 46,7
3) Kimmo Raitanen + 2.15,8

Teksti: Laaksomaa Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit