MOTORSPORT

Rallybaronin Turunen ja Pollari kovin tavoittein Uuteenkaupunkiin – “Haettu erilaisia variaatioita”

Rallybaron-tiimin kuljettajista Uudenkaupungin SM-rallissa lauantaina kilpailevat SM1-luokassa Jesse Turunen Hyundailla, sekä SM3-luokassa Olli Pollari Citroenilla.

Jesse Turunen, rallin SM-sarjassa ajava Hyundai i20 R5 -kuljettaja, on valmistautunut Uudenkaupungin osakilpailuun kaikessa hiljaisuudessa, mutta ilmoittaa suoraselkäisesti hakevansa kilpailusta voittoa. Itsevarma asenne ja huolellinen valmistautuminen ovat eväät, joiden avulla mies tähtää asettamaansa tavoitteeseen.

– Alustan säätämiseen on keskitytty paljon, haettu erilaisia variaatioita ja kerätyn tiedon pohjalta edistystä saatiin paljon aikaiseksi. Tämän lisäksi auton tehopuolta on myös tarkasteltu ja silläkin saralla kaikki on kunnossa, Turunen taustoittaa Rallybaronin tiedotteessa.

Taukoa SM-rallin parista on pidetty hyvä tovi, mutta pitkä kesäloma ei ole Turusen mukaan ranteita jäykistänyt. Osallistuminen Suomen MM-rallin yhteydessä ajettuun Vetomies-kilpailuun piti ajorytmiä yllä, vaikka se päättyi alkumetreillä keskeytykseen ylipitkän hypyn seurauksena. Myös tuore perheenlisäys on pitänyt Turusen kiireisenä ja mies toteaa vaipparallin olleen pääasiallinen elämänmuoto edellisten kuukausien aikana.

Uudenkaupungin tiet ovat Turusen kilpailuhistoriassa osoittautuneet haastaviksi. Milloin moottoririkon muodossa tai lievänä ulosajona. Suolana haavoissa vilahtaa junioreiden Suomen mestaruuden lipeäminen käsistä vuonna 2014. Nyt epäonninen kurssi länsirannikolla on tarkoitus kääntää toiseen suuntaan, eikä menneitä muistella sen enempää. Katse on tiukasti tulevassa viikonlopussa ja sääkartat ovat tulleet tutuksi kisaviikon aikana. Mitään ei jätetä arpaonnen armoille, ei rengasvalintojen eikä miehistön kanssa.

Rallin SM-sarjassa debyyttikauttaan ajava Olli Pollari ei katso tuloslistaansa tyytyväisenä, sillä hyvien suoritusten lisäksi matkaan on mahtunut myös epäonnistumisia. Riihimäen palkintosijoitus vaihtui Kouvolassa alisuorittamiseen ja nyt on tarkoitus nousta takaisin omalle tasolle.

– Jos ilmoittaisin olevani tyytyväinen saavutettuihin sijoituksiin, niin valehtelisin. Uudessakaupungissa on noustava takaisin sille tasolle, jonka tiedän olevan mahdollista. Kyllä se Kouvolan reissu sen verran korpesi, Pollari sanoo.

Asenne nuorella miehellä on kohdallaan. Epäonnistumiset käännetään voimavaraksi ja analyysi edellisen osakilpailun romahduksesta osoitti, ettei itse ajosuorituksessa ollut moittimista. Kehityskohta löydettiin rengasvalinnasta. Päätös käytettävästä seoksesta on jätetty tällä kertaa myöhempään, eikä mutaisille teille enää lähdetä kovalla renkaalla.

Uudenkaupungin ympäristö ei ole Pollarille täysin vieras, sillä kilpailuhistoriasta löytyy yksi osallistuminen näille teille. Tiestön luonne on tiedossa ja se lisää luottamusta tekemiseen. Kauden mitalisijoja ajatellen nyt haetaan täydellistä suoritusta, eikä mies epäröi tavoitteensa kanssa.

Teksti: Jani Salonen, Rallybaronin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com