MOTORSPORT

Ranskalaisväriä Pikes Peak -mäkikisaan

Ranskalainen autovalmistaja Quarkus ilmoitti osallistuvansa tämän vuoden Pikes Peak International Hill Climb -kisaan Quarkus P3 -autollaan.

Quarkus, joka parhaillaan suunnittelee katukäyttöön soveltuvaa superautoa kertoo, että P3-auton pohjana on hiilikuiturunko. Voimansiirto ja alusta ovat tehtaan itsensä suunnittelemia, kuten myös nelisylinterinen moottori, johon on liitetty “mikrohybridiyksikkö”. Kokonaisteho on 300 hevosvoimaa ja auton tavoitepaino on 600 kiloa.

– Osallistuminen Pikes Peak -kisaan samalla kun ensimmäinen kehitysprototyyppi P3-autosta on juuri esitelty, ei ole lähtökohtaisesti järkevä idea. Ei kukaan valmistaja tee sellaista, naurahtaa Quarkuksen perustaja Damien Alfano.

– Mutta se on meidän filosofiaamme: usko unelmiin, äläkä aseta mitään rajoituksia. Haluamme jakaa tämän seikkailun asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa, jotka ovat yhtä intohimoisia kuin mekin.

– Kun kuljettajamme Bruce Jouanny ehdotti minulle kilpailuun osallistumista, en voinut mitenkään kieltäytyä. Se puhutteli minua syvästi. Nyt osallistumisesta on puhuttu julkisesti ja se on meille valtava mahdollisuus vauhdittaa Quarkuksen kehitystä. Meillä on kolme kuukautta aikaa suorittaa se, mikä tavallisesti kestäisi yhdeksän, mutta otetaan haaste vastaan!

Ratatestien jälkeen P3 viedään niin sanotusti autenttisempiin olosuhteisiin Alpeille. Auton ajattamisesta vastaa RD Limited. Tiimin johtohahmona on nelinkertainen Pikes Peak -voittaja Romain Dumas. Ranskalaistiimi on erittäin kokenut Pikes Peakissä, sillä se on kilpaillut tapahtumassa vuodesta 2012, napaten kokonaiskilpailu- sekä ja luokkavoittoja Time Attack 1:ssä ja Openissa.

Itse Pikes Peak -kisa järjestetään jo 102. kerran. Virallinen päivä on 23. kesäkuuta.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com