Ranskan rallisarjassa vakava onnettomuus – Järjestäjän käskyt eivät tehonneet

15.10.2019 / 08:30
Jean-Charles Beaubelique kilpailee Ranskassa Citroenilla (Kuva: Team Minerva-Oilin Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Terre des Cardabelles-Millau-Aveyron Ralli, Ranskan sorarallisarjan kauden kuudes osakilpailu, päättyi surullisissa tunnelmissa lähes välittömästi heti sen jälkeen, kun ralli oli ehtinyt vasta alkaa.

Lauantaille ja sunnuntaille kaksipäiväiseksi kilpailuksi kaavailtu Terre des Cardabelles-Millau-Aveyron Ralli käsitti 10 erikoiskoetta, mutta heti avauserikoiskokeella tapahtunut vakava onnettomuus keskeytti kilpailun, eikä sitä enää myöhemmin jatkettu. Numerolla kuusi reitille startannut Jean-Charles Beaubelique menetti Citroen DS3 WRC -autonsa hallinnan tuhoisin seurauksin. Auto ajautui yleisön sekaan, jonka seurauksena 19-vuotias mies menehtyi saamiinsa vammoihin.

Yhden kuolonuhrin lisäksi onnettomuudessa loukkaantui viisi katsojaa, osa heistä vakavasti. Onnettomuudesta on julkaistu video muun muassa YouTubessa, mutta emme julkaise sitä tämän uutisen yhteydessä. Kyseessä oli nopea vasemmalle kääntyvä mutka, jonka jälkeen tiessä oli nyppylä, josta Beaubeliquen auto pomppasi ilmaan. Jo ilmassa ollessaan auton keula osoitti väärään suuntaan ja kun auto laskeutui takaisin tielle, se syöksyi ulos tieltä oikealle yleisön sekaan.

Osa katsojista ehti auton alta pois, mutta penkareen päällä olleet katsojat eivät. Kilpailun järjestäjä ilmoitti sunnuntaina, että kyseisessä katselupaikassa ollutta yleisöä oli poistettu kielletyltä katselualueelta ennen kilpailun alkua pois kahteenkin eri otteeseen, mutta nämä olivat aina palanneet takaisin paikoilleen.

Beaubelique, 47, on kokenut ralliautoilija, joka on kilpaillut kotimaassaan vuosina 1994-2019 yli 200 kilpailussa. Aiemmin tänä keväänä Beaubelique osallistui ensimmäistä kertaa MM-ralliin, sijoitus Korsikan asfaltilla yleiskilpailussa oli 23. Beaubelique julkaisi tiiminsä Team Minerva-Oilin Facebook-sivun kautta sunnuntaina suruviestinsä tapahtuneen johdosta.

– Aivan kuten niin monena aamuna, yli 20 vuoden ajan, starttasin ralliin jakaakseni intohimoni yhdessä yleisön kanssa. Tämä tragedia koskettaa minua syvältä. Niin henkilökohtaisesti, mutta myös koko miehistöämme ja tiimiämme. Menehtyneen nuoren miehen perheelle ja läheisille haluan osoittaa osanottoni, sekä kaikille loukkaantuneille toivon täydellistä toipumista vammoistaan, Beaubelique kirjoitti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit