Rasmus Tuominen teki hienon paluun asfaltille – “Oli huikeaa taistelua”

15.6.2020 / 19:58
Rasmus Tuominen ajoi sijat yksi ja kaksi Botniaringin helteessä (Kuva: Toni Lönnroos).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RX Academyn mestaruuden viime vuonna voittanut Rasmus Tuominen avasi kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta viime lauantaina Botniaringillä.

Rasmus Tuominen, 19, osallistui Botniaringillä rata-autoilun kahteen kilpailulähtöön V1600-luokan kansallisessa kilpailussa, joista tuloksena oli toinen sija ensimmäisestä lähdöstä ja komea voitto toisesta lähdöstä.

– Oli hienoa päästä taas ajamaan pitkästä aikaa! Minulla on jäänyt ratahommat vähiin viime aikoina, kun olen keskittynyt sprintiin ja rallicrossiin ja nyt koko kevään ajanut simulaattorilla, kun muuta ei oikein ole voinut tehdä, Tuominen kommentoi tiedotteessaan.

Volkswagen Lupo GTI -autolla kilpaillut Tuominen kävi molemmissa lähdöissä kovaa kaksintaistelua ykkössijasta Oskar Dahlbackaa vastaan. Ensimmäisessä lähdössä Tuomisen pieni ajovirhe päästi Dahlbackan karkuun ja voittoon, kun taas toisessa lähdössä osat vaihtuivat Tuomisen eduksi.

– Katsoin, että Oskar pääsee karkuun, mutta loppua kohden häneltä alkoi vähän rengas tyhjenemään, joten sain välimatkan kurottua umpeen. Oli huikeaa taistelua, mentiin todella pitkään rinta rinnan. Viimeisellä kierroksella sitten onnistuin ohituksessa ehkä vähän crossityyliin, Tuominen naurahti.

Tuominen juhli viime vuonna rallicrossin RX Academyn mestaruutta seuraten sarjassa aiemmin mestaruuden voittaneiden Jesse Kallion ja Sami-Matti Trogenin jalanjälkiä. Tuominen osallistuu tänä vuonna rallicrossin EM-sarjan yhteydessä ajettavaan Super1600-luokkaan, joka on palkinto viimevuotisesta menestyksestä Pinomäen veljesten Set Promotion -tiimiltä.

Tämän hetkisen tiedon mukaan Super1600-luokassa ajettaisiin tänä vuonna neljä osakilpailua: Ruotsin Höljes elokuussa, Latvia ja Riika syyskuussa, sekä Portugalin Montalegre ja Espanjan Barcelona viikon välein lokakuussa.

– Pian aloitan treenit crossia varten. Reilun kuukauden kuluttua alkaa kausi Höljesistä, toivottavasti. Tämä oli hyvä lähtölaukaus kauteen, Tuominen korosti.

Lue myös!

Tuomas Plosila avasi ratakauden tuplavoitolla (15.6.2020)
MMR Teamin ylivoima Endurance-luokassa sai jatkoa (15.6.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit