RATA-SM Kemora tarjoaa moottoriurheiluviihdettä koko perheelle

6.6.2016 / 13:48
Legendsit viihdyttävät yleisöä aina. (kuva: Pertti Kangasniemi/KanPe Oy)

[ A- ] / [ A+ ]

 

 

RATA-SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kemoran moottoriradalla Keski-Pohjanmaalla. Ajavina luokkina Kemorassa nähdään Legends Trophy, Formula Ford, V1600, Xtreme Race + BMW 325 Cup sekä lisäluokka Gran Turismo. Lisäksi Kemoralla kaasuttelevat kuorma-autot, joten katsojilla riittää ihmeteltävää koko viikonlopun ajan.

Vetelin kunnassa ajettava Kemoran kilpailu on RATA-SM-sarjan pohjoisin osakilpailu. Viime vuosina Kemoralla on vietetty kauden päättäjäiskilpailut, mutta tänä vuonna kuljettajien suosima rata on järjestyksessään toinen. Kemoralla nähdään vahvistavatko ensimmäisen Botniaringin osakilpailun kärkikuljettajat johtoasemiaan, vai vaihtuuko valtikka eri luokissa. Legends Trophy -luokan kärjessä ensimmäisen osakilpailun kahden kisalähdön jälkeen on vaasalainen vuoden 2014 mestari Johan Ahokas, joka napsautti molemmat lähdöt suvereenisti nimiinsä sadekelillä. Formula Ford -luokassa on ajettu Botniaringin jälkeen kolme kilpailulähtöä, joiden myötä Rock Racing -tallin Jani Kaleva johtaa formuloiden pistetilastoa. Tuomas Pöntinen nappasi ensimmäisen ja toisen sijan V1600-luokan Botniaringin kahdessa kisalähdössä, joten Pöntinen lähtee hamuamaan lisävoittoja luokan pistekärjestä. Kaksikko Juha Huhtala ja Timo Grönthal taiteilivat Xtreme Race Cup -luokan pisteet nimiinsä avauskilpailun kolmessa kilpailulähdössä, ja pyrkivät uusimaan voittoputkeaan myös Kemoralla. Xtreme Race -luokan joukossa nähdään Botniaringin tapaan myös Viron BMW 325 Cup.

Jepualainen Legends-kuljettaja Markku Yliaho lähtee kotiradalleen Kemoraan nöyrin mielin:

– Vauhdin salaisuuksia ei ole, koska sitä ei vielä tarpeeksi löydy asfaltilta. Autoa ollaan kyllä saatu toimimaan paremmin koko ajan kun kokemustakin tullut lisää, summailee Yliaho. Mies on ajanut Legends-luokkaa viimeiset kolme vuotta vielä toistaiseksi niukalla menestyksellä.

– Kartingia aloin ajamaan viiden vanhana, sen jälkeen ajettu jokkista ja rallisprinttiä. Muutama munakuppi tullut vuosien varrella, ainoa voitto tullut Icerace-kisasta, kertailee Yliaho ja viittaa helmikuiseen Legendsien Villa APR Icerace -jääratakilpailun voittoon.

– Ajotyylini sopii varmaan paremmin jäälle tai soralle, mutta periksi ei anneta, hymyilee Yliaho ja jatkaa: – Legendsiä ajan koska tässä luokassa saa reilusti ajoaikaa, todella tasaväkinen luokka ja varikkoelämä on mahtavaa!

Kemoran rata palvelee kilpailijoiden lisäksi myös yleisöä fasiliteeteillaan; alueelta löytyy 3000-hengen katettu istumakatsomo, 1000-hengen varikkokatsomo, sosiaalitilat sekä grillikahvio. Legends sekä Formula Ford -luokat ovat lisäksi järjestäneet Facebookissa VIP-arvonnat, joiden voittajat pääsevät tutustumaan Legends ja Formula Ford -tiimeihin sekä kuulemaan kuljettajien tunnelmia ennen ja jälkeen kilpailujen. Yleisöä kannustetaan myös muutoinkin kiertelemään varikkoaluetta, missä kuljettajat ja tiimin jäsenet kertovat mielellään autoista sekä lajien saloista lisää. Kemoran RATA-SM -kilpailuviikonloppu kutsuukin koko perheen ikään ja kokoon katsomatta paikalle nauttimaan moottoriurheilun hurmasta!

Lähde: RATA-SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit