MOTORSPORT

Rata-SM vierailee lauantaina Kemorassa – “Kilpa-autoja Legendseistä kuorma-autoihin”

Rata-SM-sarja etenee tulevana lauantaina puolenvälin krouviin, kun Suomen pohjoisin moottorirata Kemora kutsuu rataluokat vierailulle Veteliin. Kemoran osakilpailussa ajavat Legendsit, V1600-autot, Gran Turismot, Formula Fordit, sekä vierailevana luokkana kuorma-autot.

Kemoran Rata-SM-osakilpailu on Legends-luokan kauden pääkilpailu. Legends-autoja nähdään radalla lauantaina jopa kolmen kilpailulähdön verran, joista keskimmäinen on kauden päälähtö. Legends Trophy -luokassa loppupisteissä vähennetään aina kauden kaksi huonointa kilpailulähtöä, mutta päälähtöä ei loppupisteistä saa vähentää. Tekniset murheet tai sattumat radalla kauden päälähdössä voivat siis horjuttaa Legends-mestaruustaistoa vielä suuntaan jos toiseenkin.

Formula Fordit tekevät Kemoralla tämän kauden ensiesiintymisensä. Luokkaa ajetaan tänä vuonna kahden osakilpailun verran: Kemoralla tulevana lauantaina, sekä syyskuun loppupuolella Alastaron moottoriradalla. Aleksi Klemola on paitsi järjestävän seuran Vetelin Urheiluautoilijoiden puuhamies, niin myös Rata-SM-sarjaa hallinnoivan Suomalaisen Rata-autoilun Tuki ry:n hallituksen jäsen. Mies lupaa tulevalta viikonlopulta juhlahumua ja kilpa-autoja laidasta laitaan.

– Ensi lauantaina radalla nähdään kilpa-autoja Legendseistä kuorma-autoihin. Mahtavaa päästä järjestämään hienoa kilpailua ja olla vielä mukana järjestämässä itse sarjaakin. Vetelin Urheiluautoilijat täyttää tänä vuonna 40 vuotta, joten erityinen vuosi kyseessä siinäkin mielessä, Klemola taustoittaa.

Kemoran Rata-SM-osakilpailussa on luvassa kilpailua myös radan ulkopuolella. Lihajaloste Korpelan teltalla voi tulla testaamaan Legends-ajotaitojaan simulaattorilla, tai osallistua makkaransyöntikilpailuun. Kemoran Rata-SM-osakilpailu ajetaan lauantaina 15. heinäkuuta. Aika-ajot ajetaan aamulla kello 9.00-11.30 ja kilpailulähdöt kello 11.30-18.00. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Teksti: Rata-SM-sarjan tiedote
Kuva: Pertti Kangasniemi

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com