Rautiaiselta kovat keinot käyttöön, jos Grönholm ei pysy sopimuksessa – “Hyppään pois kyydistä”

14.2.2019 / 10:20
Marcus Grönholm ja Timo Rautiainen Ruotsin MM-rallissa 2001 (Kuva: Peugeot WRC).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholmin paluu rallin MM-sarjaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen on ollut viime viikkoina yksi autourheilumaailman kuumimmista puheenaiheista. Grönholm yhdessä luottokartturinsa Timo Rautiaisen kanssa osallistuu tänä viikonloppuna ajettavaan Ruotsin MM-ralliin Toyotan WRC-autolla.

Viime viikolla 51 vuotta täyttänyt Marcus Grönholm, rallin kaksinkertainen maailmanmestari, on useaan otteeseen sanonut, että Ruotsi oli hänelle aina se MM-sarjan mieluisin osakilpailu.

– Suomen MM-ralli oli aina niin vaikea. Kotiyleisön edessä sitä tiesi aina, että jokainen milli, jokainen hyppy on tultava hyvin ja onnistuttava täydellisesti. Ruotsissa oli tietysti sama juttu, mutta siellä voi ajaa paljon rennommin ja fiilis oli aina paljon rennompi. Jyväskylässä oli enemmän stressiä. Ruotsissa pystyi nauttimaan talvikelistä, oli penkkaa ja muuta, Grönholm kuvaili näiden kahden kilpailun eroja UrheiluUutiset.comin haastattelussa kesällä 2018.

Grönholm voitti Ruotsin MM-rallin urallaan viisi kertaa ja aivan kuten Jari-Matti Latvala, niin myös Grönholmin kohdalla uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto tuli juuri Ruotsista. Grönholm on myös Ruotsin MM-rallin kaikkien aikojen voitokkain kuljettaja yhdessä Stig Blomqvistin kanssa, molemmilla on tästä kilpailusta CV:ssään viisi voittoa.

Voittotilaston lisäksi Grönholmin suuruus Ruotsin MM-rallissa 2000-luvulla näkyy myös pohja-aikojen määrässä. Grönholm on osallistunut Ruotsin MM-ralliin 2000-luvulla yhteensä yhdeksän kertaa, erikoiskokeita noiden yhdeksän vuoden aikana on ajettu 166 kappaletta ja Grönholm oli niistä nopein 56 erikoiskokeella (33,7 %) eli keskimäärin joka kolmannella!

Grönholm on juhlinut Ruotsin MM-rallin voittoa kahdella eri automerkillä: 2000, 2002 ja 2003 Peugeotilla, sekä 2006 ja 2007 Fordilla.

 

Marcus Grönholm tekee paluun rallin MM-sarjaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

“Se ei toiminut, en nähnyt tietä”

Siinä missä Grönholmin edellisestä kilpailusta rallin osalta on jo kulunut useampi vuosi, niin inkoolaisen luottokartturi Timo Rautiainen kävi tammikuussa Tunturirallissa “polttamassa karstat moottorista”. Rautiainen luki nuotteja F1-tähti Valtteri Bottakselle tämän osallistuessa rallin SM-sarjan kauden avaukseen Fordin WRC-autolla ja suorittaen samalla rallidebyyttinsä.

– Aittajärvi (avauserikoiskoe) meni heti nappiin, siihen olen tyytyväinen. Mutta oli se vähän hakemista koko viikonlopun ajan, se on tämä ikä. Sanoin Valtterille, että jos jatkat rallin ajamista, niin sinun pitää hommata jostain nuorempi kartturi, Rautiainen naurahti UrheiluUutiset.comille kilpailun jälkeen.

Rautiaiselle erityisesti pimeässä ajettavat erikoiskokeet tuottivat suuria haasteita.

– Kun ei tiennyt, että pitäisikö olla silmälasit päässä vai ei. Siikakämän pätkällä kokeilin lasien kanssa, että jos näkisin paremmin lukea nuottia. Se ei toiminut, en nähnyt tietä. Siitä ei tullut mitään ja luin sitten “perstuntumalta” koko sen pätkän läpi. Välillä en ollut ihan varma, että missä mennään, mutta kyllä silti nuotilla pysyin. Kohta harjoitellaan lisää, Rautiainen hymyili viitaten edessä olevaan Ruotsin MM-ralliin.

Grönholm ei ole yhdessäkään ennakkohaastattelussa puhunut mitään tulostavoitteista, sana “hauskanpito” on toistunut useaan otteeseen. Miten on Timo Rautiainen, onko yleisöllä syytä uskoa “Bossea” tässä kohtaa, vai kasvaako ne sarvet kypärästä läpi heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja sen hauskanpidon lisäksi oikeasti myös tuloksen tekeminen kiinnostaa sittenkin?

– Ollaan sovittu, että ei mietitä mitään tavoitteita. Jos se alkaa kyselemään muiden aikoja, niin minä hyppään pois kyydistä, Rautiainen naurahti.

– Lähdetään viettämään “Bossen” myöhästyneitä 50-vuotisjuhlia ja pidetään hauskaa, Rautiainen päätti.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy tänään torstaina illalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Maaliin saavutaan sunnuntaina.

Grönholm ja Rautiainen Ruotsin MM-rallissa 2000-luvulla

2000 – 1. (Peugeot 206 WRC) 6,8 / 7
2001 – Kesk. (Peugeot 206 WRC) 0,0 / 1
2002 – 1. (Peugeot 206 WRC) 1.24,5 / 6
2003 – 1. (Peugeot 206 WRC) 50,8 / 8
2004 – 2. (Peugeot 307 WRC) 0,0 / 8
2005 – Kesk. (Peugeot 307 WRC) 0,0 / 4
2006 – 1. (Ford Focus RS WRC ’06) 30,9 / 10
2007 – 1. (Ford Focus RS WRC ’06) 53,8 / 11
2010 – 21. (Ford Focus RS WRC ’08) 0,0 / 1

Tulos, automerkki, voittomarginaali, ek-pohja-ajat

 

 

Lue myös! Karlstadista Kouvolaan – Huikean ralliviikonlopun aikataulu ja muut faktat (12.2.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit